Lekársky odborár Marian Kollár dostal od Smeru dotáciu 183-tisíc na jeho lyžiarske stredisko!
02 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Je šéf lekárskej komory Marian Kollár taký „chudobný“ lekár na akého sa hrá? Jeho majetky ale hovoria o niečom úplne inom, informuje portál Topky.sk.


Krátko pred víkendovým celoplošným testovaním na COVID-19 sa strhla ostrá „diskusia“ medzi ministrom obrany Jaroslavom Naďom a šéfom Slovenskej lekárskej komory Marianom Kollárom. Práve on sa snažil vykresliť naše zdravotníctvo v biednych podmienkach a zle zaplatených lekároch. Navyše on sám sa vykresľuje ako apolitický. Lenže ako sa ukazuje, je nielen bohatší ako sa prezentuje, ale problém je zrejme aj s jeho apolitickosťou, píše portál Topky.sk
Doktor aj vlastník OravaSnow?

Zdroj: Topky.sk


Marian Kollár totiž, podľa Topiek, nielenže vlastní lukratívny dom v Bratislave, ale v Oravskej Lesnej má rekreačnú chatu a všetko nasvedčuje tomu, že je aj spolumajiteľom lyžiarskeho strediska v rovnakej obci. Viacerí totiž v ňom spoznali človeka, ktorý vystupuje ako vlastník OravaSnow. Stredisko oficiálne prevádzkuje firma Kora Slovakia s. r. o., v ktorej figuruje ako spoločníčka aj Kollárova manželka Katarína. Doktor, ktorý sa pred časom postavil na čelo rebélie lekárov za zvýšenie platov však tvrdí, že nie je majiteľom a nič s tým nemá. A to i napriek tomu, že vystupoval na verejnom zhromaždení, kde firmu a projekt zastupoval pred viac ako 220 svedkami.

Existuje o tom dokonca na ministerstve životného prostredia, ktoré celý projekt posudzovalo, aj dokument. „K akej záťaži? To máte odkiaľ, že ja, Marián Kollár, som sa k tomu vyjadroval? Nie, vylučujem, že som majiteľom, mám tam chatu, to je všetko,“ reagoval Kollár na zistenia Topky.sk. Dokument s názvom rozšírenie a modernizácia lyžiarskeho strediska Oravasnow však hovorí niečo úplne iné o záujmoch doktora Kollára. Priamo sa tam totiž píše, že navrhovateľa zastupujú dvaja zástupcovia MUDr. Kollár a Ing. Škripko, podľa obchodného registra je druhý menovaný spoločníkom eseročky Kora spoločne s Kollárovou manželkou.

Marian Kollár: Slovenská lekárska komora vyzýva vládu na odbornú diskusiu k testovaniu
Lekári sa pýtajú, či nebude vhodnejšie testovať len vybranú zložku ľudí, pilotný projekt vyhodnotiť, a až potom sa rozhodnúť, či má význam testovať celoplošne. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Nenávratný príspevok 183-tisíc eur

Zdroj: Topky.sk


Topky.sk u Škripka zisťovali, aká bola Kollárova úloha zastupovať firmu Kora a projekt Oravasnow a on nevylúčil, že Kollár firmu zastupoval. „Viete čo, ja presne neviem aká bola jeho úloha, musím sa ho opýtať,“ povedal Topkám Škripko. Verejné prerokovanie sa konalo 13. apríla 2008 v Oravskej Lesnej a podporu projektu vyjadrila v diskusii aj terajšia poslankyňa Smeru a súčasná starostka obce Viera Mazúrová. Doktor Kollár sa priamo v rozprave vyjadruje ako o „ich“ projekte, ktorý bude rozvíjať turizmus. Ľuďom sa snaží vysvetliť, aby ho neposudzovali negatívne len preto, že je z Bratislavy.

Zaujímavé sú však i ďalšie výhody, ktoré na vlek získal. Kollár počas nátlakovej akcie viackrát vylúčil politický vplyv. Topkám sa však podarilo zistiť, že práve lyžiarske stredisko dostalo v minulosti z ministerstva práce nenávratný príspevok 183-tisíc eur. Išlo o výzvu z roku 2009 na podporu zamestnanosti a peniaze mali byť použité na vytvorenie 16 pracovných miest a školenia zamestnancov. Schválený bol Sociálnou implementačnou agentúrou ešte pred voľbami v roku 2010. Podľa internetovej stránky Oravasnow preinvestoval investor na modernizáciu vleku 2,8 milióna eur, informujú v závere Topky.sk.

Prezident lekárskej komory vyzýva ministra obrany, aby sa mu ospravedlnil
Prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Marian Kollár vyzýva ministra obrany Jaroslava Naďa, aby sa mu ospravedlnil. Uviedol to vo štvrtok na mimoriadnom tlačovom brífingu. Naď totiž predtým na tlačovej konferencii konštatoval, že prezident... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | SITA