Eduard Chmelár o "matovičovskej" propagande Orwellovského typu
02 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Viaceré zahraničné médiá prevzali status politológa Eduarda Chmelára, ktorý uverejnil na sociálnej sieti a v ktorom vyjadruje pobúrenie nad výrokom ministra Krajniaka, že víkendové testovanie "bolo druhé SNP".


"V mene statočných hrdinov Slovenského národného povstania, v mene našej starej mamy, poslednej žijúcej účastníčky bojov o Čierny Balog, kategoricky protestujem proti  vyhláseniu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka, že "to, čoho sme súčasťou, je druhé slovenské národné povstanie". Ohradzuje sa v statuse na sociálnej sieti Eduard Chmelár.




Reprofoto statusu FB (@Eduard Chmelár)

"Je to absolútne neprimerané porovnanie a zneváženie najhrdinskejšieho skutku tohto národa z úst človeka s napoleonovským komplexom, ktorý si myslí, že hrdinom sa stáva tým, keď sa oblečie do vojenskej uniformy." Konštatuje politológ.


Eduard Chmelár pokračuje v emotívnom proteste: "Som šokovaný z rozmerov vládnej manipulácie. Premiér Matovič sa správa, akoby znásilnil ženu a poďakoval sa jej za milovanie. Rozbehla sa tu propaganda orwellovskej úrovne, ktorá ignoruje realitu a vtĺka ľuďom do hláv, že vojna je mier, otroctvo je sloboda a zlo je dobro."


"Ale ak si niekto trúfa zaťahovať do toho SNP, tak mu treba pripomenúť, že ho neorganizovala kolaborantská vláda, ale odvážni ľudia, ktorí mali po krk zvráteného režimu, okupácie a neslobody. A že podmienky na to sa pri takomto nebezpečnom vývoji ešte len môžu vytvoriť." Eduard Chmelár tak dáva najavo to, čo pred niekoľkými dňami vyslovil aj Ján Baránek - že výbuch spoločenskej nespokojnosti so spôsobom výkonu moci na Slovensku je nielen možný, ale aj pravdepodobný.


Právnik: Policajti od vás nesmú požadovať informácie o vašom zdravotnom stave, ani o teste na COVID-19!
Premiér Matovič a minister vnútra Mikulec oznámili občanom, že policajti si môžu od ľudí po celoplošnom testovaní vypýtať na predloženie potvrdenie o teste. Podľa vyjadrení právnika na to ale nemajú právo! Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.