Strana Za ľudí presadzuje po celoplošnom testovaní výrazné posilnenie vyhľadávania kontaktov
01 | 11 | 2020 I SITA

Strana Za ľudí presadzuje po celoplošnom testovaní päť opatrení, medzi ktoré patrí výrazné posilnenie vyhľadávania kontaktov, aby bolo rýchle a efektívne, či manažment lokálnych ohnísk aj s ďalším využitím antigénnych testov. V tlačovej správe o tom informovalo Tlačové oddelenie strany Za ľudí.


Ďalšie opatrenia, ktoré strana navrhuje, je testovanie na hraniciach a efektívne postupy na zabránenie šírenia nákazy zo zahraničia, systematické a pravidelné testovanie v nemocniciach a domovoch sociálnych služieb a v iných citlivých prostrediach, ako aj postupné zavádzanie menej invazívnych testov, ako sú napríklad testy zo slín, ktoré by mohli postupne pomôcť aj pri kultúrnych a športových podujatiach.

„Takisto som rada, že okrem plošného testovania sa podarilo zvýšiť kapacitu PCR testov,tak, ako sme to ako strana Za ľudí presadzovali. V septembri som povedala, že do konca októbra by sme mali mať kapacitu 20-tisíc PCR testov denne, v sobotu, posledný októbrový deň, sme túto hranicu prekonali. Dostatočné testovanie PCR testami je dôležité, aby sme pandémiu dlhodobo držali pod kontrolou, pretože tak chránime pracovné miesta, chránime ekonomiku a chránime naše nemocnice pred kolapsom,“ uviedla predsedníčka strany a ministerka pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová. Ako dodala, o ďalších opatreniach sa bude hovoriť v pondelok 2. novembra na Ústrednom krízovom štábe SR a ráno aj na vláde.

Čo momentálne platí v tejto krajine? Zákon, alebo tu vládne hlavný hygienik?
„Čo momentálne platí v tejto krajine? Zákon, alebo tu vládne hlavný hygienik? Neviem, čo už mám urobiť proti vláde tejto anarchie, nezmyslov a nezákonnosti. Naozaj mi ide o to, aby tento národ bol zdravý, aby sme epidémiu zvládli. Ale zákonne!“,... Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Petra Demková