Napokon nám možno bude za Ficom ešte aj smutno. To ti teda ďakujeme, Igor! (Petra Demková)
01 | 11 | 2020 I Petra Demková

Ak by sme si trochu zakonšpirovali a povedali, že sa tu na jar udial dlho pripravovaný a mesiace realizovaný prevrat riadený zo zahraničia, tak by sme dnes museli skonštatovať, že to bol prevrat veľmi nepodarený. Dôrazne upozorňujem, všetko, čo píšem, je len konšpirácia.


Na začiatku tejto konšpirácie je predpoklad, že zahraničie sa rozhodlo, že našu vládu a celkové smerovanie krajiny treba zmeniť. Ako by zahraničný investor postupoval? Asi by si vytypoval niekoľko tvárí, ktoré by začal skúšať, testovať vo verejnom priestore, ako vedia obstáť v rôznych situáciách a či sa hodia na rolu lídra. Do súdka si na začiatku treba nabrať zopár potenciálnych osobností.

Do úvahy pripadajú napr. herci (ako napr. Kramár), zopár moderátorov ako napr. Pročko či Rozboril, zopár známych tvárí zo spoločenského života. Pozor! Testovaní vôbec nemusia vedieť, že sú testovaní. Väčšinou majú pocit, že sú zaujímaví a múdri a preto ich niekto pozval byť súčasťou nejakej aktivity, prísť povedať čosi múdre niekam na pódium, či na event.

Do súdka je dobré zoberať si aj zopár politikov. Starých, ale aj nových, ambicióznych. Želiezok v ohni treba mať na začiatku samozrejme viac a bojovať na viacerých frontoch. Cez sito časom niektorí vypadnú, kandidátov preverí čas aj verejnosť, vychytajú sa chybičky, či sa na niekoho vyplaví dovtedy neznáma špina, či sa neukáže že napr. testovaná osoba má slabé nervy či nedokáže presvedčiť, že absolútne nemá dar reči a pod.  Ak sa podarí od-eliminovať nevhodných na začiatku, škoda nie je veľká. Krívajúci koník sa odprace do stajne a na dráhe stále ostáva niekoľko potenciálnych šampiónov.

Karlova Ves zvažuje vypovedanie poslušnosti štátu
Na základe tohto víkendového podujatia budem požadovať opätovné otvorenie kaviarní, fitnesiek a cukrární. Lebo ak je toto víťazstvo, tak ho treba využiť, zdôraznila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


No a potom sa už len varí. Varia sa rôzne kauzičky a okamžite sa priebežne meria verejná mienka osvedčenými nástrojmi. Preveruje sa, čo Slováka zo stoličky dvíha a čo nie, na čo je ľud citlivý a čo ho necháva chladným.

Slovák bol v tomto smere veru tvrdým orieškom. Pripomínam opäť, že len konšpirujem. Slovák je veľmi odolný na škandály. Nedvíha ho zo stoličky korupcia ani krádež jeho peňazí (z verejného)... sexuálne škandály ani nečestnosť... napriek tomu, že Slovák je katolík, má veľkú výdrž, keď príde na morálku vládnucej vrstvy. Slovák má toho z minulosti za sebou veľa, veľa zniesol a vydržal a vždy mal ohnutý chrbát. Jeho nevykoľají, že sa poslanec obohatil na verejnej zákazke, či išiel za prostitútkou.

Ale keď máte v pláne vymeniť vládu v prospech niekoho, kto kormidlo otočí na úplne iný, nový smer, nezastaví vás zopár neúspechov. Však? Je treba vymyslieť niečo účinné. Opäť pripomínam, že všetko, čo píšem, je absolútne vymyslené.

Dankove výložky, zabudnutá parlamentná šou o Slovenských brancoch a Krajniakova uniforma
ZOMRI má asi dovolenku, spoločenská "flexibilná slepota" zapracovala a zákon nevidí, nepočuje a nekričí. Aspoň doteraz a nateraz. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Čo s ľuďmi, ktorými nepohne už naozaj skoro nič? Taká síce radikálna myšlienka...ale... čo tak - vražda? Čo keby sme obetovali dva mladé životy...? Keď už nezabralo iné...áno, je to nechutné, je to strašné svinstvo, neľudské...ale my, investor, predsa už po tých rokoch potrebujeme dosiahnuť výsledok! A keď sa rúbe les, lietajú triesky! Vždy sa dá urobiť následne veľa pre marketing.
Film, demonštrácie, diskusie...

Keby sme si chceli zaspomínať ako z tých závodov postupne vypadávali koníky na dráhe, tak by sme si mohli spomenúť na Štefunka, na ktorého sa prevalil biznis so smerákmi a okrem toho má vážne zdravotné problémy, na Trubana, na ktorého sa prevalila jeho drogová história, na Kisku – daňového podvodníka (toto skutočne inak dopadnúť nemohlo)...

Úplne prepadol Beblavý, ktorému sa vymyslela taká trošku hlúpa kampaň, že „nová tvár v politike“ a teda nemohlo to tiež dopadnúť inak ako úplným fiaskom... ale boli tam aj také menšie kobylky v závode, vyslovene v zálohe, že Remišová či Biháryová... tie však neobstáli už pri rozbehoch.

Premiéra chráni pancier. Občanov už ani len Ústava SR
Musí byť smutné pozerať sa spoza panciera limuzíny s nepriestrelnými oknami na svet, ktorý ho ešte nedávno zbožňoval a vyniesol až do kresla predsedu vlády. Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


No a potom, ak postupne koníky zo závodu odpadávali, zavládlo také trochu zúfalstvo, že čo ďalej. Koho tam dať? Koho tam ešte máme? A z čistého zúfalstva, sa upriamili oči a snahy zo zahraničia na poslednú možnosť... neochotne a vôbec nie s nadšením.
Matovič ako z núdze cnosť

Matovič nebol žiadnym prvkom prvého výberu. Bola to v zhone, horúcou ihlou šitá, z núdze cnosť.

Čaputová bola neprezieravo obetovaná na funkciu prezidentky – tiež v podstate neplánovane – vzniklo to za pochodu, keď sa ukázalo, aký ma marketingový potenciál. Prikúrilo sa to a výsledok sa dostavil – ale žiaľ druhá stránka veci je, že sa minula na z hľadiska rozhodovania a zmien v spoločnosti na nepodstatnú funkciu. A v exekutíve ostalo prázdno. To však v čase rozhodovania sa o prezidentovi, nemohol nikto tušiť, ako ostatné „kádre“ zlyhajú.

Dnes asi investor aj ľutuje, že obetoval Zuzanu Čaputovú len na formálny post prezidentky. Dnes by sa im oveľa viac hodila v exekutíve a hlavne, s ňou na čele by sa strana PS do tej exekutívy dostala. Dnes sa len spoza plota môžu pozerať na dianie a so škrípajúcimi zubami komentovať.

Čo je veľa, to je už politická moc! Vládni úradníci konajú nad rámec uznesenia vlády SR
Slovensko má práceneschopný parlament, v bežných krajinách je to dôvod na paniku. U nás skôr naopak, treba sa mať na pozore, ak sú ctení poslanci v pracovnej eufórii. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Matovič je veľmi nevydarená z núdze cnosť. Nekvalitný materiál z ktorého sa snažia čosi ukuť, ale je to denno-denný boj. Robí psie kusy, na jednej strane poslúcha a je absolútne oddaný zahraničiu (nie vedome, ale preto, že ničomu nerozumie), ale keďže nie je psychicky v poriadku a je to neriadená strela, nedokáže to celé udržať v znesiteľnej forme.  S čím sa nerátalo je, že sa začne prejavovať ako diktátor utrhnutý z reťaze a že ľudia ho začínajú vyslovene nenávidieť.
Záverom

Výsledkom niekoľkoročnej snahy, ktorá nebola malá ani lacná, len po pol roku vládnutia tých, na ktorých sa čakalo celé roky je, že ľud opäť upiera svoje pohľady smerom k Ficovi a ticho si šepká: „starý dobrý Fico“. A toto je strašne smutný príbeh a chvalabohu je len konšpiráciou.

P.S.: Vidiac, čo sa dnes deje z pohľadu práva, dodržiavania ústavy, či už s koronou alebo bez, myslíte, že by to bolo možné za bývalej garnitúry? Prípadne, bolo by to možné, ak by bol napr. na čele našej krajiny prezident podkutý a neústupný v otázkach práva?

Čo momentálne platí v tejto krajine? Zákon, alebo tu vládne hlavný hygienik?
„Čo momentálne platí v tejto krajine? Zákon, alebo tu vládne hlavný hygienik? Neviem, čo už mám urobiť proti vláde tejto anarchie, nezmyslov a nezákonnosti. Naozaj mi ide o to, aby tento národ bol zdravý, aby sme epidémiu zvládli. Ale zákonne!“,... Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Petra Demková