Karlova Ves zvažuje vypovedanie poslušnosti štátu
01 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Na základe tohto víkendového podujatia budem požadovať opätovné otvorenie kaviarní, fitnesiek a cukrární. Lebo ak je toto víťazstvo, tak ho treba využiť, zdôraznila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.


Ak by štát nariadil druhé kolo celonárodného testovania, samospráva bratislavskej Karlovej Vsi už teraz upozorňuje, že sa možno postaví na odpor. "Koketujem s myšlienkou, že v prípade nariadenia druhého kola testovania v Bratislave, konkrétne u nás v Karlovej Vsi, navrhnem vypovedanie poslušnosti," oznámila na sociálnej sieti starostka mestskej časti Dana Čahojová. Správu prevzal spravodajský portál Teraz.sk.

"Nebudem zneužívať ochotu a nasadenie toľkých dobrých, slušných a takmer so všetkým zmierených ľudí," zdôraznila starostka Čahojová, a to nielen v súvislosti s mnohými problémami, ktoré museli samosprávy riešiť v chaotickej príprave prvého kola zo strany štátu, ale tiež v kontexte výsledkov, ktoré prinieslo sobotňajšie (31. 10.) testovanie. V Karlovej Vsi bolo otestovaných 15.800 ľudí, pričom pozitívnych bolo 40. "Na základe tohto víkendového podujatia budem požadovať opätovné otvorenie kaviarní, fitnesiek a cukrární. Lebo ak je toto víťazstvo, tak ho treba využiť," zdôraznila Čahojová.

Starosta bratislavského Ružinova Martin Chren verí, že vláda SR rozhodne, že sa druhé kolo celoplošného testovania už nemusí zopakovať. Aj on pritom poukazuje na čísla. V Ružinove podľa jeho slov otestovali v sobotu zhruba 64.000 ľudí a pozitívnych z toho bolo asi 280. "Za sobotu v Bratislave vraj vyše 230.000 pretestovaných, o dosť menej než pol percenta z toho pozitívne,“ podotkol.

Vydieranie zamestnancov, aby sa preukázali testom, môže byť trestný čin!, tvrdia právnici
Môže vám zamestnávateľ zabrániť v pondelok ísť do práce ak ste neboli cez víkend na testoch? Otázka, ktorú si pred celoplošným testovaním položili milióny ľudí. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.