Poslanec Dušan Jarjabek o generačnom rasizme a tiež o ústavnosti testovania
31 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Jarjabek: "Prečo sú ľudia nad 65 rokov oslobodení z testovania? Je to drzosť, diskriminácia hraničiaca s generačným rasizmom."


Poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SD) sa cíti diskriminovaný. Aj okolnosti testovania považuje za "typickú drzosť tejto vládnej garnitúry, je to diskriminácia hraničiaca s generačným rasizmom,” vyhlásil  pre ParlamentnéListy.sk s tým, že Matovičove testy sú aj tak nepresné, ale vládne nariadenia sú ešte aj diskriminačné. „Okrem toho, republika sa uzavrie bez ohľadu na testovanie či netestovanie. A prečo? Lebo zaspali,” uviedol pre citovaný portál Jarjabek.

"My vyzývame ľudí, aby rešpektovali vládne nariadenia." Tvrdí poslanec Jarjabek pre portál parlamentnelisty.sk. ..."Tento pán (Igor Matovič - pozn. red. HD) naozaj môže robiť čokoľvek a nikto ho už nebude brať vážne. My sa tejto jeho show, v ktorej sa koalícia predbieha, kto čo ako dobre vymyslel a ako všetko funguje a tak ďalej, no odmietame zúčastniť. Tie testy nie sú spoľahlivé."

Pred utorkovou (27. 10.) schôdzou parlamentu sa podľa kancelárie predsedu NR SR budú musieť poslanci, ktorí sa nedali otestovať v piatok a neurobia tak ani v pondelok, budú musieť preukázať pri vstupe do parlamentu vlastným negatívnym výsledkom testu… Vie si to poslanec Dušan Jarjabek predstaviť? Pýtal sa portál parlamentnelisty.sk.

Celoplošné testovanie? Smer-SD a Hlas-SD ho spochybňujú a zneisťujú svojich voličov
Víkendové celoplošné testovanie proti koronavírusu stále rozdeľuje nielen ľudí, ale aj odborníkov a v neposlednom rade politikov. A práve opozičný Smer-SD i jeho dvojča Hlas-SD mu nie sú vôbec naklonení. Pozrel sa na to portál... Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Dosť si to neviem predstaviť, lebo neviem, kto kde vzal takéto nariadenie. Ja som súdny človek a som sa rozhodol, že budem v osobnej karanténe. Pokiaľ budem mať príznak, určite pôjdem na test, ale na test normálny a spoľahlivý. Okrem toho viete, ja som riziková skupina. A my rizikové skupiny máme na tieto veci úplne iný pohľad."

"Podľa nariadenia vlády, ktorému síce nerozumiem, ale je, sú ľudia nad 65 rokov vyňatí z tohto testovania." Pripomína Dušan Jarjabek. "Ja osobne to považujem v tejto chvíli za diskrimináciu hraničiacu s generačným rasizmom. Prečo sú ľudia nad 65 rokov oslobodení z testovania? Čo to je? Ja vám poviem, čo to je, je to typická drzosť tejto vládnej garnitúry. Na jednej strane sa tu predbiehajú, kto seniorom a ako uľahčí život, a na druhej strane prídu takéto protiseniorské diskriminačné a nechcem hovoriť ďalšie slová, ktoré mi napadajú, nariadenia. Toto nie je v poriadku."

Celoslovenské testovanie na COVID-19: Vieme, kto naň ísť nemusí
Deň „D“, teda začiatok celoplošného testovania Slovákov sa nezadržateľne blíži. Niektorí však naň ísť nemusia. Pozrite sa, koho sa to netýka. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Podľa Dušana Jarjabka situácia s testovaním "hraničí s generačným rasizmom najhrubšieho zrna. Nechceme túto akciu narúšať, ale keď sa skončí, tak si ju ústavne preberieme a ja som veľmi zvedavý, čo sa stane, ako skončí táto veľkolepá akcia, ktorá objaví toľko a toľko nakazených, keď aj tak sa nevyhneme zavretiu krajiny. A krajinu zatvárame len preto, že niekto tu zaspal na vavrínoch z prvej vlny a bol nepripravený a nezavrel ohniská nákazy lokálne hneď, ako sa objavili, ale čakali, kým bude červené celé Slovensko."

"A republika sa uzavrie bez ohľadu na testovanie či netestovanie, veď toto, čo robia, nemá logiku." dodáva pre portál parlamentnelisty.sk poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Dušan Jarjabek. "Spolok nekompetentných sa predbieha, kto má väčšiu zásluhu na testovaní – no tak už stačilo, páni, stačilo, nikam to nevedie."

Plošné testovanie ma prvú priemyselnú obeť: Veľký problém hlási fabrika na Orave
Minulotýždňové testovanie v troch okresoch na Orave si vyžiadalo prvú „obeť“. Je ňou producent ferozliatin na výrobu ocele, spoločnosť OFZ, ktorý má v súvislosti s pilotným testovaním na ochorenie COVID-19 značný výpadok... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.