Igorovi Matovičovi sa vyhrážajú, musí presadnúť do opancierovaného auta!
31 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Z milovaného premiéra sa stal nenávidený. A to až tak, že pre vyhrážky sa musí voziť v pancierovom aute. Môže za to iba COVID-19?


Premiér Igor Matovič vyhral februárové voľby s výrazným náskokom, lenže nástupom pandémie COVID-19 a opatreniami, ktorými sa proti nej snaží bojovať, si narobil viac nepriateľov ako prívržencov. Silnejúce vyhrážky smerom na jeho osobu donútili konať aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov. Podľa informácií Aktuality.sk z dobre informovaných zdrojov sa práve v týchto dňoch rozhodlo, že predseda vlády musí vymeniť bežnú vládnu limuzínu za auto s pancierovou ochranou.
Kto, alebo prečo, sa premiérovi vyhráža?

Okrem narastajúceho počtu vyhrážok, presné dôvody tohto kroku Aktuality.sk nepoznajú, pretože premiér na otázky na túto tému nereagoval. K tomuto kroku prichádza po tom, čo sa pred dvoma týždňami pred úradom vlády zhromaždili chuligáni, ktorí zaútočili na zasahujúcich policajtov dlažobnými kockami a navyše sa niektorí rozvášnení demonštranti snažili preniknúť cez hlavnú bránu priamo do priestorov úradu vlády, čo sa im nakoniec ale nepodarilo.

Pre premiéra je táto situácia o to nepríjemnejšia, že je pôvodne veril, že ochranku nebude potrebovať takmer vôbec. Tesne po svojom volebnom triumfe sa k tejto téme staval ešte žartom. „Nikam sa neplánujem sťahovať, snáď ma ľudia na ulici nezabijú,“ skonštatoval podľa Aktuality.sk v povolebnú nedeľu. Alebo žeby po zatknutí viacerých sudcov, Špeciálneho prokurátora, advokátov, vplyvných podnikateľov či bývalých vysokopostavených policajtov už niekomu s ním „došla trpezlivosť“?

ČIŽNÁR: Matovič si vyhrážanie vymyslel. SMS, ktoré mali o ňom svedčiť nesúviseli so Šufliarskym
29 | 03 | 2019 | Peter Králik