Celoplošné testovanie sa spustilo, premiér aj minister obrany sa tešia. „Zatiaľ je to dobré!“
31 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Deň „D“ nastal a na Slovensku sa dnes ráno spustilo celoplošné testovanie. Hlavní protagonisti zatiaľ neskrývajú spokojnosť.


Obavy z toho, či bude na testovaní dostatočný počet zdravotníkov, a teda či na odberových miestach otestujú všetkých záujemcov sa, zatiaľ, podľa premiéra ani ministra obrany nepotvrdzujú. „K tejto hodine máme funkčných 97,2 % odberových tímov, ďalšie sa postupne kompletizujú. Sme na dobrej ceste!“ napísal na svoj facebookový profil okolo pol desiatej minister obrany Jaroslav Naď, ktorý zároveň opäť prosil ľudí, aby sledovali vývoj situácie a nechodili tam, kde sú odberové miesta preplnené. „Máme čas dnes a zajtra, zvládneme to.,“ dodal v závere minister.


Premiér Matovič: "Ste úžasní!"

Spokojnosť s ranným stavom neskrýval ani premiér Igor Matovič: „K 9:00 je kompletných 97,2% odberových tímov ... STE ÚŽASNÍ Znamená to, že každý, kto sa chce testovania zúčastniť, sa určite na rad dostane. To znamená, že nechoďte na odberové miesta, kde sú veľké rady ... podvečer bude prázdno a zajtra ešte viac,“ napísal na svoj facebookový profil nadšene Matovič. Ako to celé napokon dopadne uvidíme definitívne v nedeľu večer.



Celoplošné testovanie musí prebehnúť bez toho, aby bolo ohrozené zdravie občanov, tvrdí prezidentka
Celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus musí prebehnúť bez toho, aby bolo ohrozené zdravie občanov a taktiež fungovanie nemocníc a poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | SITA