"Americká protivzdušná obrana nedrží krok s vývojom ruských technológií", tvrdí generál Glen Vanherk
31 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Generál amerického letectva vyhodnotil ruské nadzvukové raketové systémy ako technologicky oveľa pokročilejšie, ako je americká protivzdušná obrana.


Pentagon "akosi zistil", že medzikontinentálna balistická raketa Avantgard už bola uvedená do činnej služby.Pri tej príležitosti jeho generáli skonštatovali, že "obrana USA proti ruským nadzvukovým zbraniam zaostáva za vývojom týchto zbraní vo zvyšku sveta." Napísal portál kp.ru.

Ruské a čínske nadzvukové raketové systémy predstavujú hrozbu pre USA, uviedol dokonca generál Glen Vanherk , šéf severoamerického velenia pre leteckú obranu a severného velenia USA . Jeho vyhlásenie bolo zverejnené na webovej stránke Pentagonu. Vanherk tiež na washingtonskom "hypersonickom" summite uviedol, že ruský Avantgard  už bol uvedený do prevádzky.

Podľa amerického generála obrana USA nedrží krok s vývojom ruských nadzvukových zbraní. „Nadzvukové zbrane protivníkov s potenciálom nezávislého manévrovania spochybňujú predchádzajúce verzie systémov včasného varovania ministerstva obrany,“ cituje generála tlačová služba Pentagonu.

Podľa veliteľa severoamerickej leteckej obrany si obrana proti hypersonickým zbraniam v USA vyžaduje zásadne nové technológie. Generál zároveň poznamenal, že Pentagon vyvíja za radary a senzory, a to aj vo vesmíre, aj s využitím umelej inteligencie, ale ich uvedenie do služby má veľmi vzdialený časový horizont.

Ako už informoval web kp.ru, americký prezident Donald Trump predtým oznámil, že Američania majú najlepšie zbrane, vojenské vybavenie a hypersonické rakety na svete.

Desivý Zirkon úspešne absolvoval ďalší test - zasiahol hladinový cieľ
"Je to veľký prielom vo vývoji." Reagoval na túto správu prezident Ruskej federácie. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Ivan Brožík