Jiří Kajínek: Príbeh neobvyklého favorita sociálnych sietí!
30 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Jiří Kajínek je asi najznámejší český odsúdený a omilostený vrah. Napísal knihu, spolupracoval na scenári k úspešnému filmu o svojej kauze. Je veľmi aktívny na YouTube, kde má vlastný kanál, často hosťuje na iných kanáloch a má plno fotiek a fanúšikov na Instagrame, píše portál FajnTip.cz.


Jiří Kajínek má za sebou pestrú kriminálnu minulosť, začínal ako malý zlodejíček a nikoho nezaujímal. Do väzenia išiel prvýkrát v roku 1982 za vylúpenie niekoľkých chatiek, v roku 1985 už to bolo za bytové vlámačky a pridal sa k tomu aj útok na verejného činiteľa, pretože sa zadržaný pobil s policajtmi.

Až v roku 1998, kedy bol odsúdený za dvojnásobnú vraždu a jeden pokus o vraždu, sa o neho začali zaujímať médiá. Kajínek mal zastreliť podnikateľa s mafiánskym pozadím a jeho osobného strážcu. Druhého strážcu vážne postrelil, ale vďaka rýchlej pomoci to prežil. Práve na jeho svedectve bola obžaloba postavená. Lenže svedok sám bol recidivistom s nie dobrou povesťou a v jeho výpovede bolo veľa nejasností, rovnako ako v ďalších bodoch obžaloby. Navyše sa k obvineniu pridali ešte nezákonné držby zbraní, ktoré sa u Kajínka našli. Išlo o samopaly, pištole a brokovnice.

Jiří Kajínek je influencer pre dôchodcov! Na Instagrame predáva bundy, topánky aj jedlo
Bol takmer štvrť storočia vo väzení, napriek tomu sa dokázal Jiří Kajínek po svojom omilostení veľmi rýchlo aklimatizovať. Rýchlo sa zžil s touto dobou, kúpil si najnovší model vozidla Mercedes a založil si dokonca aj Instagram, skrz ktorý... Čítať ďalej
16 | 10 | 2020 | Timotej Dudka




Dostal trest doživotia, čo sa u nás tak často nestáva. Jeho obvinenie bolo však plné nejasností a začali sa objavovať skupiny jeho zástancov a do väzenia mu písalo nemalé množstvo obdivovateliek. Stal sa výborne predajným artiklom pre novinárov a reportérov. Už sporný a nejasný priebeh súdneho procesu bol novinármi prezentovaný tak, že Kajínek vyšiel ako obeť a polícia ako skorumpovaný spolok riadený podnikateľskou mafiou, ktorá je prepojená do najvyšších politických kruhov.

A pretože populárny väzeň rozhodne nebol hlúpy, rád počas pobytu vo väzení historku o spáchanom čine živil. A navyše bol veľmi vynaliezavým utečencom z väzníc. Podarilo sa mu to viackrát, ale jeho posledný útek z Väznice Mírov bol naozaj hodný obdivu. Táto väznica je všeobecné považovaná za najlepšie stráženú. Štýl, s ktorým si väzeň našiel spôsob, ako utiecť, bez toho aby musel niekoho zraniť alebo sa vyhrážať so zbraňou, fascinoval celú zem a z väzenských dozorcov urobil idiotov.

Aj napriek tomu, že Kajínek na slobode dlho nezostal, jeho popularita rástla, na sociálnych sieťach vznikali skupiny, ktoré neustále dokola preberali Kajínkovu nevinu a skorumpovanosť právneho systému a polície.

Expriateľka Karlosa Vémolu prišla o bábätko!
Modelka Lela Ceterová (31) na sociálnej sieti zverejnila dojemnú fotografiu z ultrazvuku, na ktorej sú zreteľne vidieť dve bábätká. Kráska, ktorej krivky zdobili stránky Playboya, však svojim fanúšikom snímkou ​​neoznámila šťastnú správu, ale sa... Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Trestný spis obsahoval vyše 10 tisíc strán, prípad sa celkom prerokúval 46 dní a trval 6 rokov. Vypovedalo 56 svedkov a 10 rôznych súdnych znalcov, odôvodnenie rozsudku bolo na 130 stranách. Od roku 1999 bolo podaných viac ako 10 rôznych žiadostí o obnovenie procesu, odvolanie a sťažností. Nepomohli ani mediálne známi právnici a angažovanosť dvoch ministrov spravodlivosti.

Celá aféra zanechala horkú pachuť, že vraždili policajti a Kajínek je obetný baránok. Celú vec vyriešil až prezident Miloš Zeman a odsúdeného vraha omilostil.

Pred väzením čakali na prepusteného väzňa fanúšikovia, ako by išlo o nejakú celebritu. Dokonca tam čakala aj Kajínkova vážna známosť, s ktorou si začal písať vo väzení. Začal sa objavovať v médiách a svoju popularitu si udržiava dodnes.

Jaromír Jágr prezradil, čo si myslí o rúškach a iných vládnych nariadeniach
Mnoho slávnych osobností dáva najavo svoj postoj k vládnym opatreniam proti šíreniu koronavírusu. Teraz o nich prehovoril aj legendárny Jaromír Jágr. Čo si myslí o rúškach a ďalších nariadeniach? Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Timotej Dudka