Kričať z opozičnej lavice a viesť krajinu je obrovský rozdiel, tvrdí Beňová
29 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Alebo tiež takto - "byť stredobodom pozornosti na úspešné zvládnutie pandémie nestačí" - konštatuje europoslankyňa Monika Beňová. 


Celonárodné testovanie sa podľa nej mení na "zúfalý marketingový pokus vládnej garnitúry zachrániť posledné zvyšky Matovičovej reputácie." Pritom, ako sama tvrdí na portáli dennikn.sk, nemá v úmysle "viesť spory týkajúce sa vládou prijímaných opatrení. Pretože ich vecnosť a dôležitosť spravidla vždy zaniká už v momente ich oznámenia vplyvom zmätočných vyjadrení jej predsedu."


Beňová zastáva názor, že "takému vážnemu rozhodnutiu, akým je plošné testovanie celého národa, mala predchádzať efektívna a konštruktívna diskusia za účasti odborníkov. Práve jej výsledky a odporúčania mali byť kľúčové pri rozhodovaní či do takéhoto projektu ovplyvňujúceho životy miliónov ľudí ísť, alebo naopak nie. To sa však na Slovensku neudialo. A samozrejme, malo by to aj pozitívny vplyv na dôveru ľudí a menší priestor pre konšpirácie."

Europoslankyňa popisuje svoj dojem z reality týchto dní na Slovensku nasledujúcimi slovami: "Členovia vládnej koalície sa rozhodli napĺňať faktami a vecnými argumentmi absolútne nepodložené predstavy a sny predsedu vlády bojujúceho s rýchlo sa prepadávajúcou popularitou. Národné testovanie, ktoré stavia do pozoru celú krajinu, sa preto, žiaľ, mení na zúfalý marketingový pokus vládnej garnitúry zachrániť posledné zvyšky Matovičovej reputácie."

Matovič bol buď pod vplyvom nejakých liekov alebo sa opäť zbláznil, píše Beňová
Podľa europoslankyne Moniky Beňovej (Smer-SD) premiér Igor Matovič opäť prerazil svoje vlastné dno. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Nepochopenie politiky ako náročnej disciplíny zo strany predsedu vlády dokumentuje Monika Beňová týmto vyjadrením: "Už len spôsob prijímania tohto rozhodnutia, ktoré pôvodne nebolo nápadom odborníkov, ukázal, že sa ocitáme v rukách človeka, ktorý si ešte nezvykol na to, že kričať z opozičnej lavice a viesť krajinu, obzvlášť v čase pandémie, je obrovský rozdiel. Že byť za každú cenu stredobodom pozornosti na jej úspešné zvládnutie nestačí."

"Prirovnávať testovanie k voľbám, ako sa to na začiatku dialo, len potvrdzuje obrovskú neznalosť situácie", podčiarkuje Monika Beňová. "Voľby sa často uskutočňujú v školách či v zariadeniach sociálnych služieb, ktoré nie sú schopné spĺňať požiadavky prevencie a bezpečnosti pri testovaní."

Beňová tvrdo naložila Matovičovi: Má vraj výraz podomového exorcistu!
Premiér Matovič je podľa Moniky Beňovej patologický klamár, ktorý len rekrutuje nenávisť a vulgárnosť. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Peter Haluza


Europoslankyňa naráža aj na ďalšie sprievodné okolnosti: "Pretrvávajúce riziká a s nimi súvisiaci informačný chaos sú tak jednoducho obrovské. Do toho vláde, predovšetkým vďaka vyjadrovaniu sa jej predsedu, vrátane neustáleho urážania všetkých, ktorí s ním nesúhlasia, chýba elementárny rešpekt zo strany verejnosti. Práve ten je pritom v krízových a turbulentných časoch, v akých momentálne žijeme, jednoducho nevyhnutný."

Monika Beňová oceňuje prístup armády a samospráv k celonárodnému testovaniu. "Spolu so zdravotníkmi a s dobrovoľníkmi, sú to totiž práve ony, na ktorých plecia vláda hodila celé organizačné a logistické zabezpečenie. Často navyše bez potrebného, čo i len základného vybavenia." Pripomína europoslankyňa a končí nasledujúcimi slovami:  "Nech to tak dopadne akokoľvek, za svoje nasadenie a ochotu pomáhať si všetci títo ľudia zaslúžia nielen náš rešpekt a uznanie, ale aj už toľkokrát sľubované finančné ohodnotenie."

Namiesto poďakovania navrhuje vláda likvidačné pokuty pre zdravotníkov
Dušičkový darček vlády zdravotníkom - návrh zákona, ktorým chce zvýšiť pokuty (nielen) ambulanciám až na 100 000 EUR! Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Ivan Brožík