Bizarná prehliadka egyptskej policajnej akadémie baví celý internet (VIDEO)
29 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Niektoré armádne či policajné propagačné videá sú naozaj neuveriteľné.


Na sieti YouTube sa objavil záznam (a následne niekoľko zostrihov) z výročnej prehliadky egyptskej policajnej akadémie, ktorá sa uskutočnila v rámci osláv vyradenia frekventantov posledného ročníka. Na vojenských (alebo v tomto prípade policajných) prehliadkach nie je v kontexte tejto časti sveta nič moc zvláštneho, konkrétne táto sa však vymyká pravdepodobne všetkým zaužívaným poriadkom. "No posúďte sami", ponúka zábavu najnovšie aj armyweb.cz.



Na videu vidíte asi dvojminútový zostrih toho najzaujímavejšieho, ale je naozaj o čo stáť. Prehliadka pripomína akýsi mix zložený zo záberov "béčkového" akčného filmu, demonštrácií zásahových scén a filmov pre dospelých s gay tematikou.

Video ponúka pohľady na sporo odetých egyptských policajtov, ktorí predvádzajú viac (rozbíjanie tvárnic na hrudi svojich kolegov za pomocou kladív) či menej (lezenie po stene domu či skákanie cez prekážky pomocou trampolíny) bizarné úkony.

Nechýba efektné zlaňovanie za všadeprítomných ohnivých prekážok, synchrónne cvičenie do polovice tela, či prehliadka techniky a personálu, ktorými policajný zbor disponuje. Niečo také sa skutočne len tak nevidí.

Nočná mora v Egypte: únosy, znásilnenia a násilné konvertovanie kresťanských dievčat (Raymond Ibrahim)
Komentár Raymonda Ibrahima (Gatestone Institute) Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Diana Zaťková