Stíhanie Dušana K. je vizitkou toho, ako bola riadená spravodlivosť, tvrdí Remišová
26 | 10 | 2020 I TASR

Stíhanie špeciálneho prokurátora Dušana K. je vizitkou toho, ako bola na Slovensku riadená spravodlivosť. TASR o tom v pondelok informovala podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí).


Ukazuje sa, že prokuratúra ani polícia nestíhala a nevyšetrovala, pretože nedotknuteľných mala chrániť silná sieť tých, ktorí mali právo a spravodlivosť strážiť,“ komentovala s tým, že sa spoločnosť dozvedá o nových podozreniach, ktoré naznačujú fungujúcu a navzájom prepojenú sieť zločinu na najvyššej úrovni.

Slovensko podľa podpredsedníčky vlády stojí pred kľúčovým obdobím, v ktorom sa rozhodne o smerovaní spravodlivosti v ďalších rokoch. Verí, že na obnovu dôvery verejnosti v právny štát sú potrební charakterní a odborne zdatní generálny a špeciálny prokurátor, transparentný systém súdov a prokuratúry a nespochybniteľný policajný prezident.

Chceli by ste si liečiť COVID-19 doma? TOTO by ste určite mali vedieť!
Mnohí, ktorí sa v období koronavírusu cítia zle si myslia, že sú nakazení a skúšajú infekciu vyležať doma. Tí, ktorí majú iba mierne príznaky, si pri tom ale musia dať pozor na niekoľko vecí. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Dodala, že strana Za ľudí vstúpila do koalície práve preto, aby mafia prestala ovládať štát. „Urobíme všetko pre to, aby sa už nikdy nediali veci, aké sme zažili za posledných 12 rokov vlády nového a starého Smeru. Už sme s očistou Slovenska začali – v justícii, v eurofondoch, v štátnom IT,“ dodala Remišová.

O tom, že obvinený špeciálny prokurátor Dušan K. a bývalý vysoký policajný funkcionár Norbert P. budú väzobne stíhaní, rozhodla v nedeľu (25. 10.) neskoro večer sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.