Poplach v prezidentskom paláci. Na internete sa objavilo šokujúce video so Zuzanou Čaputovou!
26 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Počítačoví hackeri sa v súčasnosti zrejme už nezastavia pred ničím. Naposledy sa o tom mohli presvedčiť aj našom prezidentskom paláci.


Internetové hoaxy a kyberútoky sa už dnes stali bežnou súčasťou našich životov. Poslednou zneužitou osobou v pofidérnom videu je dokonca naše prezidentka Zuzana Čaputová! O podvodnom videu, ktoré sa šírilo sociálnou sieťou píše aj denník Plus1deň.
Obeťou podvodníkov už aj prezidentka!

Podvodné video ukradlo staršie verejné vystúpenie Zuzany Čaputovej. Zdroj: Facebook

Neželanou tvárou nechutného a vymysleného videa sa stala aj prezidentka Zuzana Čaputová, pričom jeho tvorcovia ukradli jedno z jej starších vystúpení. V tomto prípade sa snažia ľudí zneužiť aj cestou komentovania a ide o klasický phising.


V prípade podvodných mailov a videí, ale aj sms správ, ktoré od ľudí lákajú osobné údaje vrátane tých bankových, treba najmä ignorovať, nereagovať na ne a v žiadnom prípade osobné a bankové údaje nezdieľať. Odporúča to aj hovorca Policajného prezídia  Michal Slivka. „Nereagovať na tieto typy stránok je základný postup. Určite neposkytovať žiadne osobné údaje, ani sa na predmetné stránky neprihlasovať a neklikať na ne,“ reagoval pre denník Plus1deň policajný hovorca.

Kyberútokmi sú ohrozené aj mestá, bezpečnostný incident riešila i Bratislava
26 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR