Celoplošné testovanie nesmie ohroziť zdravie a životy, apeluje na to Zväz ambulantných poskytovateľov
25 | 10 | 2020 I SITA

Celoplošné testovanie musí byť zabezpečené tak, aby v jeho dôsledku neboli ohrozené zdravie a životy nielen zdravotníkov, ale aj obyvateľov. Apeluje na to Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP).


Ako uviedol ZAP v tlačovej správe, je okamžite pripravený podporiť mobilizáciu a zabezpečenie personálneho pokrytia doteraz najväčšej celoplošnej akcie na Slovensku. Podmienkou však je, aby vláda SR a Ústredný krízový štáb garantovali jej nespochybniteľnú logistickú a materiálnu bezpečnosť.

Ak bude akcia dôkladne pripravená, zväz odporučí predovšetkým svojim mladším a zdravým členom personálne podporiť testovanie svojou účasťou. Rozhodnutie však bude na osobnom zvážení možností každého jednotlivca.

"Osobitne si ceníme statočnosť a ochotu všetkých, ktorí v tejto ťažkej chvíli stoja pri svojich pacientoch. Vzhľadom na rôznorodosť názorov verejnej odbornosti na efektivitu a doteraz medializované informácie o bezpečnosti tohoto projektu ZAP zároveň apeluje na Vládu SR, aby účasť na celoplošnom testovaní nepodmieňovala sankciami," konštatovala prezidentka ZAP Zuzana Dolinková.

Za sobotu na Slovensku pribudlo 3 042 prípadov nákazy koronavírusom
Testy v sobotu odhalili 3 042 prípadov nákazy koronavírusom. Informuje o tom premiér Igor Matovič (OĽaNO) na sociálnej sieti. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | SITA