500 nemeckých lekárov spochybnilo pandémiu: „Nastal čas vziať veci do vlastných rúk!“
24 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Viac ako 500 nemeckých vedcov a lekárov vytvorili oficiálnu organizáciu pod názvom Mimoparlamentná komisia pre vyšetrenie korony (ACU), ktorej úlohou bude preskúmať globálnu odozvu na pandémiu COVID-19, informuje portál Cz24.


Urobili tak preto, lebo došli k záveru, že protipandemické opatrenia obmedzujúce občianske slobody, ktoré boli zavedené naprieč celým svetom, sú neprimerané v porovnaní s reálnym rozsahom a závažnosťou pandémie.
Čo tvrdia lekári a vedci?

Jeden zo signatárov iniciatívy kritizujúci nedostatok vedeckej debaty ohľadom pandémie uvádza:

„Je načase vziať veci do vlastných rúk. Do našej komisie pozveme a vypočujeme množstvo expertov. Pôjde o expertov z rôznych oblastí spoločenského života: medicíny, sociálnych vecí, práva, ekonómie a mnohých ďalších.

Lekári v Komárne čelili ťažkej skúške. Prvýkrát operovali pacienta s COVID-19
Chirurgovia komárňanskej nemocnice boli postavení pred naozaj ťažkú skúšku. V nedeľu popoludní niekoľko hodín operovali muža pozitívneho na koronavírus. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Ako mimoparlamentná komisia budeme vyšetrovať, prečo vláda uvalila pre pandémiu COVID-19 na ľudí nadmerné reštrikčné opatrenia, prečo teraz ľudia trpia a či existuje proporcionalita opatrení proti ochoreniu SARS-CoV-2.

Jeden z členov iniciatívy údajne priznal, že disponujú množstvom dôkazov. Podľa nich je to všade na svete ten istý príbeh, v každej krajine je pandémia iba obyčajný podvod.

Netvrdí, že samotný vírus neexistuje, ale že nebezpečenstvo, ktoré predstavuje, je vysoko nadsadené.

Video, v ktorom vedci a lekári prezentovali svoj postoj k pandémii bolo platformou YouTube pomerne rýchlo vymazané s jednoduchým odôvodnením, že prezentuje názory, ktoré sa nestotožňujú s názormi Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Belgickí lekári požadujú koniec nezmyselného „boja“ s koronavírusom
Belkickí lekári požadujúci koniec nezmyselného "boja" s koronavírusom zároveň vyzývajú médiá, aby prestali robiť jednostrannú „hlásnu trúbu“ a dali konečne priestor významným odborníkom. Uviedol portál American Institute for Economic... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

Cenzúra informácií o COVID-19 na YouTube

Cenzúra faktických informácií na YouTube už má pomerne dlhú históriu od začiatku tejto pandémie, a to vrátane videí od lekárov, vedcov alebo novinárov.

Napríklad v apríli vymazali video zobrazujúce tlačovú konferenciu stanice NBC, na ktorej vystúpili dvaja kalifornskí lekári Dr. Dan Erickson a Dr. Artin Massihi len pre ich vyjadrenia, že rozsah pandémie nie je taký obrovský ako to tvrdia úrady.

Ďalšej novinárke Sharyl Attkinsonovej tiež YouTube vymazal jedno z jej videí iba preto, že v ňom hovorila o hydroxychlorochíne ako o jednom z možných liekov na ochorenie COVID-19.

Dr. Wolfgang Wodarg bol jedným z prvých nemeckých lekárov, ktorý sa začal ozývať proti mediálnej hystérii obklopujúcej nový koronavírus, hlavne v súvislosti s drakonickými opatreniami, ktoré väčšina krajín zavádza od marca tohto roku.

Českí lekári vyzývajú vládu: "Prestaňte strašiť občanov"
Skupina českých expertov okrem iného žiada vládu, aby prestala desiť občanov, aby upustila od reštriktívnych opatrení, nariadila povinné nosenie rúšok len tam, kde to jednoznačne vyžaduje epidemiologická situácia a prestala nariaďovať testovanie... Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Petra Demková

Švédsko ako príklad iného prístupu k pandémii

Švédsko je jednou z mála krajín, ktoré po imunitnej stránke zvláda pandémiu omnoho lepšie než väčšina ostatných krajín.

Johan Giesecke, ktorý pracuje ako Senior epidemiológ a poradca riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), k tomu dodáva:

„Švédska vláda sa začiatkom januára 2020 rozhodla, že proti pandémii bude prijímať iba opatrenia striktne založené na vedeckých dôkazoch. Keď sa dnes pozriete na rôzne krajiny a opatrenia, ktoré prijímajú, tak len málo z nich sú naozaj vedecky podložené.“

Dr. Sucharit Bhakdi, nemecký vedec špecializujúci sa na mikrobiológiu a člen založenej mimoparlamentnej komisie ACU, si myslí, že pandemické opatrenia prijímané od samého začiatku pandémie sú autoritárske a značne prehnané.

Ako uvádza: „Implementácia súčasných drakonických opatrení, ktoré extrémne obmedzujú základné ľudské práva, by mohli byť ospravedlniteľné iba vtedy, ak by naozaj šlo o výnimočne smrteľný vírus. Existujú vedecky podložené dáta, ktoré by podporovali tieto snahy o absolútne zamedzenie šírenia COVID-19? Podľa mňa je odpoveď jednoduchá - nie.“

Nedá sa vylúčiť, že ordinovať budú aj lekári s pozitívnym koronatestom, vyhlásil Matovič
Premiér verí, že už v horizonte týždňa sa začnú prejavovať opatrenia, ktoré sa prijali v súvislosti s druhou vlnou, a nárast pozitívnych prípadov sa pribrzdí. Sme v „katastrofickej situácii po epidemiologickej stránke“ tvrdí... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Možné lieky na ochorenie COVID-19

Jedným z liekov je údajne zinok brániaci rozmnožovaniu koronavírusu a hydroxychlorochín, ktorý zinok pomáha dostať do buniek. Ak neviete zohnať hydroxychlorochín, ktorý je na predpis, jeho prírodné náhrady sú kvercetín alebo zelený čaj. Pri už prebiehajúcom ochorení COVID-19 je vhodný tiež vitamín C a vitamíny B. Ukázalo sa, že na zabíjanie vírusu dobre funguje aj koloidné striebro.

Na prevenciu je vhodné zabezpečiť dostatočnú hladinu vitamínu D v tele. Najlepšia doplnková forma je D3, čiže cholekalciferol.

Jedna španielska štúdia ukázala, že pacienti s dostatočnými hladinami vitamínu D v tele mali miernejší priebeh ochorenia a dokázali sa vyhnúť napojeniu na pľúcne ventilátory.

Sibírski lekári, ktorí liečili Navaľného, vydali otvorený list, v ktorom odmietajú kritiku západných médii
Ruskí lekári, ktorí minulý týždeň liečili Alexeja Navaľného, vydali otvorený list ako reakciu na kritiku ich úsilia o záchranu jeho života, pričom ich urazil nejaký komentár, ktorý je podľa nich politicky motivovaný, informuje portál... Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Marek Molnár

Záver

Napriek týmto verejne prístupným informáciám sa vlády sveta a s nimi spriaznené médiá stále orientujú iba na vakcíny, slobody obmedzujúce nariadenia a rúška. Je zrejmé, že úrady nechcú, aby ľudia vedeli o alternatívnych informáciách o tomto víruse a spôsoboch jeho liečby.

V časoch aké sú tieto by sme sa mali pýtať, či ľuďom, ktorí sú aktuálne pri moci, skutočne záleží na našom zdraví alebo či iba využívajú pandémiu k tomu, aby nám stále viac a viac ukrajovali z našich slobôd.

Niektoré vakcíny na Covid-19 môžu zvýšiť riziko HIV, varujú vedci
24 | 10 | 2020 | Diana Zaťková