Turistické destinácie v mnohých krajinách pozývajú klientov na dlhodobý homeoffice
23 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Práca z domu môže byť aj práca z hotela. Hoci aj toho, ktorý stojí na pláži v Dubaji.


Už aj Dubaj pozýva ľudí z celého sveta do domácej kancelárie. Prečo sedieť doma s počítačom na kolenách, keď môžete pracovať na diaľku z Dubaja? Podobné ponuky pre zamestnancov vzdialených od sveta, ktorí boli kvôli pandémii nútení pracovať z domu, predstavili už pred časom Estónsko, Gruzínsko a Barbados. V téme pokračuje portál rp.pl.

Pandémia tento rok zmenila spôsob práce miliónov ľudí po celom svete. Veľké spoločnosti ako Facebook a Google poslali svojich zamestnancov do dlhodobej domácej kancelárie. Niektoré krajiny alebo mestá využili príležitosť zarobiť si na tejto zmene životného štýlu aj nejaké peniaze. Na zoznam miest s dlhodobými vízami pre zamestnancov homeoffice sa nedávno pridal aj Dubaj, ale takéto ponuky môžeme využiť po celom svete. (Dokonca aj na Slovensku - poznámka red. HD.)

V Spojených arabských emirátoch bude možné vďaka novým vízam pre pracovníkov na diaľku zostať rok. Cena takéhoto víza je približne 1 100 PLN, ale kvôli vysokým životným nákladom v Dubaji musia žiadatelia preukázať mesačný príjem najmenej 5 000 USD. Vízum vydané miestnymi úradmi vám umožňuje využívať okrem iného služby dubajských bánk a tiež dáva právo zapísať deti do škôl v Dubaji. Jeho držitelia nebudú povinní platiť daň z príjmu.

Chirurg na "homeoffice" cez 5G? Žiaden žart!
Chirurg vykonáva diaľkové ovládanie pomocou technológie 5G Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


„Globálna pandémia zmenila spôsob, akým žijeme a pracujeme. Ľudia dnes kladú na prvé miesto svoje zdravie, pohodu a schopnosť vyvážiť pracovný a súkromný život. Dubaj má jedinečnú pozíciu, aby ponúkol bezpečné a dynamické životné príležitosti digitálnym nomádom a ich rodinám, či už na pár mesiacov alebo po celý rok, “uviedol Helal Almarri, generálny riaditeľ spoločnosti Dubai Tourism.

Podobnú ponuku pre ľudí pracujúcich v domácej kancelárii predstavilo okrem iného Estónsko (ako prvá krajina v Európskej únii), Gruzínsko, Barbados, Aruba a Bermudy. Podobné programy pre nezávislých pracovníkov a samostatne zárobkovo činné osoby sú už roky dostupné aj v Nemecku, Portugalsku, Českej republike a Španielsku . Na Slovensku sa na ne ešte len čaká.

Z domu pracoval počas prvej vlny pandémie takmer každý druhý ekonomicky aktívny Slovák
Počas jarnej vlny pandémie pracovala na tzv. homeoffice zo všetkých obyvateľov Slovenska vo veku 15 až 79 rokov aspoň niekoľko dní v týždni viac ako štvrtina. Z ekonomicky aktívnych obyvateľov sa podiel vyšplhal na 42%. Všetky alebo takmer všetky... Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | SITA