Fico vyzval voličov Smeru na rešpektovanie opatrení vlády a ohľaduplnosť
23 | 10 | 2020 I TASR

Šéf Smeru-SD Robert Fico požiadal voličov strany, aby rešpektovali inštrukcie vlády, ktoré vo štvrtok (22. 10.) prijala. Hovoril o potrebe chrániť sa a byť ohľaduplnými.


Podotkol však, že vláda stále nedala odpovede na viacero otázok. Rozhodnutia kabinetu nechce spochybňovať, hoci si o nich v strane podľa jeho slov "myslia svoje". Podľa Fica nemusia prijaté opatrenia viesť k cieľom, ktoré si dala vláda. Kritizuje tiež chaos pri ich prijímaní.

"Chceme požiadať našich voličov, aby brali na zreteľ, že je to situácia, keď sa treba chrániť, keď treba byť ohľaduplnými. V tomto duchu sa budeme správať aj my poslanci za stranu Smer-SD," povedal v piatok po rokovaní poslaneckého grémia v Národnej rade (NR) SR. Podotkol však, že vláda stále nedala odpovede na viacero otázok.

Spúšťa sa nátlaková akcia na zvrhnutie premiéra
Exminister Juraj Draxler vyhlásil vo svojom statuse na Facebooku, že do konca roka spustí nátlakové akcie na zvrhnutie premiéra a k tomu platformu na facebooku. Vyzýva ľudí, aby sa pridali. „Nebojte sa, budete so mnou v bezpečí“,... Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič


Vo štvrtok podľa neho prijala len politické rozhodnutie, ktoré nemá nič spoločné s odbornosťou. Podotkol, že mimo Oravy a Bardejova si ľudia budú môcť vlastne robiť, čo chcú, a nechápe, prečo bolo "toľko kriku" okolo lockdownu. Poukázal aj na chaos pri prijímaní nariadení a ich nezrozumiteľnosť pre bežných ľudí.

Predseda Smeru trvá na tom, že parlament ako najvyšší zákonodarný orgán štátu by mal byť denne informovaný o situácii. Potvrdil, že v utorok (27. 10.) bude opäť požadovať, aby v pléne parlamentu vystúpil niekto z vlády a poskytol poslancom informácie, ktoré potrebujú. Zároveň kritizoval piatkové vystúpenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) v pléne.

"Ako obyčajne nič nepovedal, urobil si malé PR, jednu z tisícky ďalších tlačových konferencií, a odišiel bez akéhokoľvek vysvetlenia, bez toho, aby čokoľvek povedal verejnosti, opozičným stranám a poslancom NR SR," skonštatoval Fico.