"Z funkčnej armády ste urobili v podstate len expedičný zbor", tvrdia českí komunisti
22 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Český politik Zdeněk Štefek sa nedávno na tému financovania a expedície českej armády vyjadril veľmi ostro. Predovšetkým poukázal na fakt, že nové financovanie a pokyny armády nijako nepomôžu pri súčasnej epidémii koronavírusu, ktorá momentálne Českom otriasa, informuje portál Prvnizpravy.cz.


„Komunisti podmieňujú podporu rozpočtu v čase pandemickej krízy znížením niektorých plánovaných armádnych výdavkov. Médiá, mnohí politici aj generáli z toho majú ťažkú ​​hlavu. Neskutočné! Vraj by bola ohrozená bezpečnosť našej krajiny,“ napísal politik Komunistickej strany Čiech a Moravy Zdeněk Štefek.

„Teda pán Vachmajstr, vy ste hlava! Armáda by mala slúžiť svojej krajine aj v čase povodní či pandémii a iste je potrebné ju v tejto úlohe podporiť. Neboli to ale komunisti, ktorí z plne funkčnej armády urobili v podstate len expedičný zbor, čo reaguje na písknutie veľkého brata a zasahuje v jeho záujme kdekoľvek na svete. Neboli to komunisti, ktorí zlikvidovali civilnú obranu obyvateľov,“ dodal Štefek.

České „ára“ majú rekordný počet pacientov, niektorí sa nezotavia
V celej Českej republike rastú počty ľudí, ktorí potrebujú intenzívnu starostlivosť. Niektoré nemocnice to už kapacitne nezvládajú, iné sa zmenili na „covidové“ zariadenia. Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


„Teda pán Vachmajstr, vy ste hlava! Povedzte mi, ako nám proti Covidu, či iným katastrofám, pomôžu nové samohybné delá, protilietadlové systémy alebo útočné vrtuľníky? Pomôžu v distribúcii rúšok alebo v prevoze pacientov?“ Píše sa vo Štefekovom komentári.

„Veď by aj na obranu nášho územia pred rýdzo hypotetickým nepriateľom boli rovnako nanič! Ide skrátka len o ďalší kšeft, o závislosť a podriadenosť. Nie o zaistenie bezpečnosti našich občanov. Teda pán Vachmajstr, ak sa chcete hrať na vojačikov vo vojne NATO, tak bez nás,“ uzavrel komentár politik KSČM Zdeněk Štefek.

Český minister zdravotníctva pripúšťa, že vírus unikol z laboratória (VIDEO)
Český minister zdravotníctva a epidemiológ Roman Prymula reagoval na závery WHO o neúčinnosti amerického lieku remdesivir ako na prekvapivé informácie. Na Twitteri sa počas soboty vyjadril aj ku konšpiráciám ohľadom ochorenia Covid-19, k účinnosti... Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Timotej Dudka