Prokurátor Kováčik v rukách NAKA. Prvé reakcie politikov ho určite nepotešia
22 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Po zadržaní špeciálneho prokuratúra sa ozývajú hlasy na jeho dobrovoľné odstúpenie. Okrem neho „zobrali“ aj vysokopostaveného policajta.


Dnes ráno zadržala Národná kriminálna agentúra špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Dôvody zadržania majú podľa informácií portálu Topky.sk súvisieť so zločineckou skupinou takáčovcov. Akciu zorganizovali v skorých ranných hodinách.
S Kováčikom zadržali aj Paksiho

Okrem Kováčika, mala NAKA podľa informácií Topky.sk zadržať aj Norberta Paksiho, zastupujúceho šéfa Úradu zvláštnych policajných činností. Ide o úrad, ktorý vykonáva utajené odpočúvanie osôb podozrivých z trestnej činnosti. Je to tajný odbor zodpovedný za operatívnu činnosť pri odhaľovaní organizovanej trestnej činnosti. Údajne mal pracovať v prospech takáčovcov. Pod Paksim pracoval aj Jozef Drag, ktorý je päťkrát trestaný člen sýkorovcov. „Tušili sme, že je to zlé, ale že až takto,“ napísala na sociálnej sieti Jana Žitňanská.

NAKA pre podozrenie z korupcie na pozemkovom fonde zadržala štyroch ľudí
Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes zadržala štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vyšetrovanie sa týka reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | SITA

Mal by z postu dobrovoľne odísť

Juraj Šeliga sa na sociálnej sieti vyjadril, že dlhodobo upozorňoval na nečinnosť a podozrivé pôsobenie špeciálneho prokurátora. „Podal som na neho podnet a vyzval ho, aby dobrovoľne opustil svoj post. Jeho dnešné zadržanie NAKA pre mňa preto nie je prekvapením. Počkám si na výsledok vyšetrovania a prípadný súd, ale už teraz vyzývam pána Kováčika, aby ešte dnes rezignoval na post špeciálneho prokurátora,“ napísal Šeliga. „Dnes niet pochýb, že Dušan Kováčik musí odstúpiť, už len to že ho zadržala NAKA je dôvod sám o sebe! Nehovoriac o zatajených peniazoch a ďalších skutkoch," dodal Šeliga.



“Božie mlyny” -  Chorvátska “dohoda” medzi špeciálnym prokurátorom Kováčikom a Takáčovcami?
Počas plavby v Chorvátsku malo dôjsť k dohode, ako dostať na slobodu mafiánskeho bossa takáčovcov. Svedok vypovedá, že kontaktom na špeciálnej prokuratúre mal byť Dušan Kováčik. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Ivan Brožík

Potrebujeme morálneho prokurátora

Ministerka pre investície Veronika Remišová z hnutia Za ľudí verí, že vyšetrovanie podozrení z rozsiahlej trestnej činnosti aj na najvyšších poschodiach štátu sa začína realizovať. „Aj preto je mimoriadne dôležité, aby sme na Slovensku mali kvalitného a morálneho generálneho aj špeciálneho prokurátora,“ vyjadrila sa na sociálnej sieti Remišová.



SAS: Kováčik by mal prísť o bezpečnostnú previerku. Strana podala podnet na NBÚ
Špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi by mala byť odňatá bezpečnostná previerka. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal právnik a kandidát strany Sloboda a Solidarita (SaS) do volieb Marcel Suchár. SaS preto v tejto súvislosti podala... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | SITA

Výmena na postoch nestačí

Bývalý spolupracovník Transparency International Slovensko Pavel Nechala tvrdí, že ak sa má prokuratúra zmeniť, nestačí len výmena na postoch. „Špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika som stretával ako spolupracovník Transparency International Slovensko, viedol dlhé diskusie o odhaľovaní korupčných trestných činov, mal argumenty, poznal príčiny... a nemal výsledky a má problémy. Aké veľké sú a ako to ovplyvní jeho život prenechajme orgánom činným v trestnom konaní,“ píše na svojom facebookovom profile Nechala, ktorý dodáva, že aj v tomto prípade, ako i v prípade bývalého generálneho prokurátora platí, že jednotlivec môže zlyhať. „Otázkou je, či systém je nastavený odolne voči zlyhaniam jednotlivcom,“ zamýšľa sa vo svojom statuse Nechala.



Špeciálny prokurátor Kováčik sa opakovane ohradzuje voči spájaniu s N.B. či M.K.
Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik sa opakovane ohradzuje voči nepravdivému tvrdeniu o neexistujúcom vzťahu a kontaktoch Čítať ďalej
16 | 01 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR