Petr Čech oznámil návrat z brankárskeho dôchodku. Nosiť bude číslo po ďalšej legende
22 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Medzi stovkami mien sa na súpiske londýnskej Chelsea objavilo meno, ktoré zarazilo takmer všetkých - Petr Čech. Hoci ihneď zaznelo, že sa jedná iba o provizórium kvôli vyčíňaniu koronavírusu, anglickí novinári pripomínajú, že český reprezentant má stále k futbalu bližšie, než by sa mohlo zdať, píše portál Expres.


Sníval o rozprávkovom konci kariéry. Finále Európskej ligy proti sebe zviedlo Arsenal a Chelsea. V prvom menovanom klube bola česká brankárska ikona pripravená na svoju derniéru a v tom druhom odchytal väčšinu svojej kariéry. Veď dodnes nikto v Anglicku nevychytal viac čistých kont a minimálne niekoľko nasledujúcich rokov tento rekord nebude nikým prekonaný. Ak vôbec niekedy bude.

Lúčenie s futbalom bolo pre Petra Čecha nesmierne ťažké. Vo finále prehral a so slzami v očiach priznával, že chcel končiť na úplnom vrchole s trofejou v ruke. O niekoľko týždňov neskôr už oznamoval svoj návrat do Chelsea, kde na neho nezabudol ani ruský oligarcha Roman Abramovič, ktorý mu ponúkol prácu poradcu športového a technického úseku.

Z Petra Čecha sa stáva hokejový brankár, prsty v tom má aj Slovák
Dlhých 20 rokov úspešne pôsobil ako brankár medzi futbalovými profesionálmi, po sezóne 2018/2019 sa rozhodol skončiť. Mnoho rokov bol oporou českej reprezentácie či anglických klubov z Londýna FC Chelsea aj Arsenalu, teraz si 37-ročný Petr Čech... Čítať ďalej
10 | 10 | 2019 | SITA


Pre niektorých to bolo sklamanie, pretože Chelsea má uvoľnený post športového riaditeľa a tak trochu sa očakávalo, že ho obsadí práve plzeňský rodák. V Londýne dobre vedeli, čo robia, pretože Čech ešte len potreboval čas, aby si na novú rolu zvykol, ale je jasné, že ak sa v klube osvedčí, športovým riaditeľom sa stane.

Namiesto chytania lôpt sa v lete sústredil na lovenie miliónových posíl pre Chelsea, ktorá využila nielen toho, že má Čech nepopierateľné športové renomé, ale tiež ovláda niekoľko svetových jazykov, a tak si pokojne mohol doletieť do Nemecka pre Wernera či Havertzeho alebo zdvihnúť telefón a volať do mesta Rennes, kde si klub vyhliadol senegalského reprezentanta Mendyho.

Všetci svorne tvrdili:  „Keď vám zazvoní telefón a je tam Petr Čech, je to niečo neuveriteľné. Ako malí sme ho sledovali v televízii.

Viceprezident Manchestru United: Koronakríza na istý čas zasiahne celý futbalový priemysel
Podľa viceprezidenta anglického futbalového klubu Manchester United Ed Woodward aktuálna pandémia koronavírusu a s ňou súvisiaca finančná kríza so sebou prinesú finančné škrty v celom futbalovom priemysle. V príhovore fanúšikom "červených diablov"... Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | SITA


Svoje schopnosti vyjednávača Čech striedal športovými výkonmi na ľadovej ploche, keď začal chytať za Guildford. Na svojej brankárskej prilbe má okrem iného aj podobizeň Dominika Haška, ktorý bol jeho vzorom.

A skutočne by sa mohlo zdať, že hráčska kariéra je pre českú brankársku legendu ukončená. Veď Chelsea kúpila najdrahšieho brankára planéty Kepu Arrizabalagu a jeho prvá sezóna v klube nebola vôbec zlá. Potom prišiel prepad formy, jedna chyba za druhou a taktiež koronavírus!

Chelsea začala svoje problémy s brankármi riešiť na prestupovom trhu a kúpila Mendyho, ten síce vo Francúzsku podával výborné výkony, ale na zoznam najlepších brankárov súčasnosti by ho zrejme zaradil málokto.

Návrh novely zväčšuje okruh žiadateľov i využitia peňazí Fondu na podporu športu
Prostriedky verejnoprávneho Fondu na podporu športu by mali pomôcť aj pri výstavbe, modernizácii a rekonštrukcii športovej infraštruktúry národného významu a športovej infraštruktúry. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR


Počas reprezentačnej prestávky sa Mendy zranil a nahradiť ho musel Kepa. A všetko sa opakovalo znovu, lacná chyba a strata bodov. Tréner Chelsea Frank Lampard neveril vlastným očiam, prekliatie na brankárskom poste pokračovalo.

Tou dobou už sa na sociálnych sieťach začali objavovať prvé fotografie a videá, kde sa Petr Čech zúčastňuje tréningov ako aktívny brankár. A 20. októbra všetko potvrdila finálna nominácia! Čech je späť v Premier League a vezme si číslo 39, ktoré nosil aj Dominik Hašek.

„Dôvodom je určite pandémia, pretože sme sami videli, že tímy museli dávať pozitívnych hráčov do izolácie. Samozrejme v súčasnosti máme brankárov dosť, ale človek nikdy nevie. Tým, že bolo miesto na súpiske a ja som na núdzovú variantu pripravený, tak sme sa tak rozhodli. Každopádne dúfame, že to nebude potrebné,“ uviedol Čech v rozhovore pre agentúru Sport Invest, ktorá ho zastupuje.

Miroslav Stoch vs. ŠK Slovan: V internetovej vojne sa vyťahujú drogy, nevera aj vulgarizmy!
Aj napriek tomu, že je hrdý Slovák, držal palce fínskemu mančaftu. Miroslav Stoch (30) má dlhodobý problém so Slovanom. Nie je tak divu, že sa bratislavskému klubu vysmial za nepostup do ďalšieho predkola Európskej ligy. Netrvalo dlho a priaznivci... Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Svoju logiku tento ťah pochopiteľne má. Brankári vždy trénujú vo veľmi zovretých skupinách, a ak by sa nakazil jeden, veľmi pravdepodobne budú mať pozitívny test aj jeho kolegovia. Práve preto Chelsea rozhodla, že Čech bude chytať oddelene od tejto skupinky.

Slová o tom, že bude Čech iba tým štvrtým vzadu, vôbec nemusia platiť. Anglický novinár a odborník na Chelsea Matt Law upozorňuje, že hádzať Čecha do starého železa by bola veľká chyba.

Ronaldo sedel na tribúne bez masky, neskôr si ju nasadil. Nechýbal nám, vravel tréner Portugalska Santos
Obhajca titulu vo futbalovej Lige národov Portugalsko má za sebou úspešný vstup do nového ročníka a to aj bez Cristiana Ronalda. Na Štadione Draka v Porte Portugalčania nešetrili vicemajstrov sveta Chorvátov a uštedrili im nádielku 4:1.... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | SITA


„Hovoril som s ľuďmi, ktorí sa prizerali na tréning brankárov v tejto sezóne. Všetci mi povedali, že bol úplne neuveriteľný,“ tvrdí Law.

Petr Čech ani nie je najstarším z brankárov londýnskeho klubu. Argentínčan Caballero má 39 rokov, teda len o rok viac. Tréner Lampard pozná Čecha dokonale ešte z ich aktívnych hráčskych rokov. Bol to práve Čech, ktorý si Lamparda vysadil na ramená, keď sa po zápase s Aston Villou stal najlepším strelcom v dejinách klubu.

Ktovie, napríklad slzy, ktoré brankár ronil ešte v drese Arsenalu a ktoré mali znamenať jeho smutné lúčenie sa s brankárskymi rukavicami, boli predčasné. Petr Čech nie je od svojho návratu vôbec tak vzdialený, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Ulissi víťazom piatkovej 13. etapy na Gire, Saganovi v závere nevyšla stíhacia jazda za pelotónom
Triumfom talianskeho jazdca Diega Ulissiho z tímu UAE-Team Emirates sa skončila piatková 13. etapa cyklistických pretekov Giro d'Italia, ktorá viedla z Cervie do Monselice a merala 192 kilometrov. Čítať ďalej
16 | 10 | 2020 | SITA