Od začiatku pandémie vo Veľkej Británii viac ľudí zomrelo doma na rakovinu, srdcové choroby a demenciu
20 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Rakovina a ďalšie smrteľné choroby si tento rok vyžiadali vyšší počet životov v Británii, ukazujú nové údaje, pričom počas pandémie sa hospitalizácia pre nekoronavírusové stavy významne znížila, informuje portál RT.


Úmrtia na srdcové choroby u mužov v súkromných domoch v Anglicku boli o 26 percent vyššie ako päťročný priemer od začiatku pandémie, informovali britské médiá s odvolaním sa na Úrad pre národnú štatistiku (ONS). Podobne to bolo aj pri úmrtí na rakovinu čriev u mužov, pričom čísla stúpli až o 46 percent.

Úmrtia na demenciu a Alzheimerovu chorobu sa zvýšili u žien o 75 percent a úmrtia na rakovinu prsníka sa zvýšili o 47 percent.

Analyzujúc úmrtia v domoch registrovaných medzi 28. decembrom 2019 a 11. septembrom 2020, ONS uviedla, že „v prípade hlavných príčin smrti v Anglicku a vo Walese boli nad päťročným priemerom, zatiaľ čo úmrtia v nemocniciach a nemocniciach boli nižšie ako päťročný priemer, čo naznačuje prerozdelenie úmrtí medzi miestami.“

Poľské fitnesscentrum sa vyhlásilo za cirkevný chrám. Snaží sa tým vyhnúť lockdownu
20 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


„Na rozdiel od vysokého počtu úmrtí súvisiacich s Covid-19 v nemocniciach a domovoch starostlivosti, väčšina úmrtí v súkromných domoch nesúvisí s Covid-19,“ napísala vedúca analýzy úmrtnosti v ONS, Sarah Caulová.

Médiá predtým uvádzali, že hospitalizácia pacientov s rakovinou dramaticky poklesla medzi marcom a júnom, keď bol NHS náhle ohromený prílivom pacientov s Covid-19, a to isté platilo aj pre choroby, ako je cukrovka a mŕtvica.

Júlová štúdia výskumného centra pre zdravie v oblasti rakoviny predpokladala v priebehu budúceho roka až 35 000 ďalších úmrtí na rakovinu, pretože lekárske zdroje sa zameriavajú na boj proti koronavírusom.

Český minister zdravotníctva pripúšťa, že vírus unikol z laboratória (VIDEO)
Český minister zdravotníctva a epidemiológ Roman Prymula reagoval na závery WHO o neúčinnosti amerického lieku remdesivir ako na prekvapivé informácie. Na Twitteri sa počas soboty vyjadril aj ku konšpiráciám ohľadom ochorenia Covid-19, k účinnosti... Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Timotej Dudka