Matovič je spokojný: Rýchlotesty pre Slovensko sa v Kórei práve nakladajú
20 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovensko sa pripravuje na najväčšiu zdravotnícku testovaciu akciu vo svojich dejinách.


Slovensko síce ešte stále nemá definitívne doriešené avizované a s armádou a políciou pripravované celoplošné testovanie na COVID-19, no premiér Igor Matovič už spokojne na svojom facebookovom profile oznamuje našim občanom, že rýchlotesty sa v Kórei už nakladajú na lietadlo a v stredu budú u nás k dispozícii na operáciu Spoločná zodpovednosť.


„Lusk“, a nechcené testy budú preč

Trochu rýchle a prinajmenšom zvláštne v kontexte toho, že dnes na podnet prezidentky, ktorú ešte predtým o svojom zámere premiér akosi "pozabudol" informovať, zasadne Bezpečnostná rada štátu, ktorá rozhodne o tom, či sa budú Slováci testovať celoplošne, respektíve akou formou, teda či dobrovoľne, alebo dobrovoľne-nasilu. Čo bude, ak sa napokon Bezpečnostná rada a experti zhodnú na tom, že rýchlotesty nie sú tým správnym zistením overenia si napadnutia Slovákov pandémiou COVID-19, a teda ich tých desať miliónov potrebovať nebudeme? „Lusknutím prsta ich od nás odkúpi niekto iný, napríklad Maďari,“ povedal na tlačovej besede premiér Matovič na margo toho, že jeho myšlienka s celoplošným testovaním napokon neprejde. Ďalšou nezodpovedanou a určite nie menej zaujímavou otázkou bude, či napokon podá demisiu, ktorú avizoval pred pár dňami v prípade, že jeho idea o celoplošnom testovaní Slovákov nebude vyslyšaná a podporená.

Čínske respirátory a rýchlotesty môžu byť "šuviks", ale nie všetky
Vo svete pribúdajú sťažnosti na čínske zdravotnícke vybavenie i testovacie súpravy. Niektoré krajiny ich dokonca odmietajú. Problém je najmä s tými, ktoré dodali spoločnosti bez oficiálnej licencie. Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Natália Sollárová