Matovič a jeho ministri práve spustili lockdown
20 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Ako spraviť to, čo je nepopulárne, no odložiť to nemožno? Jednoducho - nariadiť zdanlivo spasiteľský nezmysel, ktorý do tej skutočnosti vyústi.


A potom nemusíme podpisovať žiaden lockdown, vypnutie ekonomiky, ale naopak, môžeme sa hrdiť našim celosvetovým prvenstvom. Dve muchy jednou ranou. Sme za pekných, ale zničili sme si ekonomiku štátu.

Poďme si dať pár faktov na pár riadkov. Najvyššia referendová účasť voličov bola počas rozhodovania sa o vstupe Slovenska do Európskej únie. Niečo nad 52 percent. Ostatné referendá účasťou prepadli. To "o rodine" malo okolo 22 percent zúčastnených voličov. Volebná účasť počas parlamentných volieb - za účasti voličov všetkých kandidujúcich strán, býva plus mínus dvojtretinová. A menej.

Už teraz je jasné a po víkendových protestoch to musí byť samozrejmé aj tým s mdlejším uvažovaním, že voliči ĽSNS, SNS a čiastočne aj voliči bývalého či upgradovaného Smeru na celoplošné testovanie neprídu. Najspoľahlivejší voliči - vek nad 65 - dostali povolenie zostať doma. Až sa v celkovom obraze tejto operácie chce povedať, že zámerne, aby sa znížilo "kvórum". Ak odhadujeme, že na celoplošnom testovaní sa zúčastní podpolovičná menšina, potom asi preháňame.

Matovič je spokojný: Rýchlotesty pre Slovensko sa v Kórei práve nakladajú
Slovensko sa pripravuje na najväčšiu zdravotnícku testovaciu akciu vo svojich dejinách. Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Vezmime si armádu. Tá je poverená realizáciou testovacích celoštátnych manévrov. Každá armáda, kdekoľvek vo svete, ráta s takzvanými "kalkulovanými stratami". Inak povediac, je profesionálne bezcitná a je jej jedno, aký "odpad" bude po skončení akcie. Ľudský, alebo ekonomický. Armáda nesmie mať city. Dostane rozkaz - v tomto prípade právne spochybniteľný - od vlády či premiéra - a plní ho. Či sa niekto nakazí, alebo nie, to akosi nemá pridelenú farbu pripináčika na strategickej mape operácie.

Kúzelnosť celej rafinovanosti spočíva v tom, že prakticky pár týždňov vieme, že Slovensko stojí pred lockdownom. Lenže, to je sakramentsky nepopulárne opatrenie. Tak spravíme lockodown inak. Vopred vieme, koľko ľudí sa nedá testovať, nariadime im desaťdňový zákaz vychádzania a máme lockodown.

Polovica zamestnancov nepríde na pracoviská, lebo nesmie. Lebo neprišli na testy. Lebo desať dní karanténa za trest. Bez dôkazov, že sú infekční. A vláda má ruky čisté. Ona "iba robila" svetový pokus o zápis do Guinessovky. Nevyšiel? No jasne, keby nebolo tých "sabotérov", tak by na tisíc percent vyšiel.

Ale - máme lockdown!

A aj bezdomovcom, ktorí neprišli na test, zakážu pre istotu vychádzať z domu! A basta.

"Ak by som bol generálny prokurátor, osobne by som spracoval návrh na vzatie Matoviča do väzby", vyhlásil Harabin
Štefan Harabin vo svojom statuse na sociálnej sieti zverejnil videopríhovor, ktorý je odpoveďou na otázky, ktoré mu zaslala redakcia HD. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič