Šokujúci zvrat v prípade protestov v Bratislave! Sulík zaťal polícii dýku do chrbta
19 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Použitie vodného dela proti demonštrantom v sobotu v Bratislave považuje minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík za zlyhanie.


Richard Sulík v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O päť minút 12 uviedol, že sa na danom proteste zúčastnil a videl tam aj stovky „normálnych ľudí“. Poukázal tiež, že pred Úradom vlády SR bola možno stovka policajtov, a preto nerozumie, prečo tí nestiahli z davu „ľudí, ktorí robili bordel“. Ako podľa portálu cas.sk povedal, premýšľa, prečo polícia musela vytiahnuť vodné delo, ktoré podľa neho zasiahlo aj tých, ktorí išli okolo alebo sa na protest prišli pozrieť.
Polícia mala zasiahnuť skôr

Líder SaS sa zároveň ospravedlnil všetkým slušným ľuďom, ktorí na zhromaždenie prišli. Podpredseda Národnej rady a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini tiež kritizoval, že polícia nezasiahla skôr aj napriek dostupným prostriedkom a vyhlásenému núdzovému stavu. „Žiaľ, ten protest ako taký je vlastne signálom veľkého napätia v našej spoločnosti a určitej bezmocnosti ľudí, ktorí prichádzajú o svoje živobytie a ktorí nevedia, čo bude o mesiac,“ povedal „Pelle“. Dodal tiež, že na proteste neboli len fanúšikovia ultras, ale aj matky, deti či majitelia reštaurácií, ktorí sa tam prišli pozrieť a držali sa v úzadí. Zároveň zdôraznil, že by nebol spravodlivý, ak by povedal, že takto má vyzerať protest.

Brutálny protest proti vládnym opatreniam: Krik, svetlice, slzotvorný plyn aj vodné delo!
Policajti v Bratislave síce pripravili obrovské bezpečnostné opatrenia, všetko ale bolo márne. Na uliciach sa odohrávali krvavé scény plné násilia a vandalizmu. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Testovanie má byť dobrovoľné

Sulík v relácii pripustil, že prezidentka mala byť vopred informovaná o pláne na plošné testovanie, no dôležitejšie je podľa neho zamerať sa na dôsledok takéhoto testovania. Minister hospodárstva si myslí, že testovanie obyvateľov by malo byť dobrovoľné. Pellegrini v tejto súvislosti povedal, že považuje za neprofesionálne, ak premiér Igor Matovič spája úspešnosť plošného testovania so svojou demisiou. „Ja sa bojím, že tí ľudia to nakoniec pochopia tak, že sa nepôjdu testovať len, aby premiér doznal svojho slova a podal tú demisiu. V takejto situácii sa nemôžete hrať s ľuďmi a kreovať si svoje názory priamo na tlačovej konferencii,“ povedal podľa denníka Nový Čas predseda Hlas-SD.

ŠKANDÁL: Štát ide nakupovať testy od neznámej firmy z Trnavy, ktorá je navyše dlžníkom štátu!
Na sociálnej sieti sa objavila nahrávka rozhovoru, ktorá okamžite spustila veľkú debatu týkajúcu sa nákupu veľkého množstva testovacích sád. Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.