Nevie sa Matovič ovládať? Pred reláciou Na telo Matovič šíril v zákulisí nenávistné reči
19 | 10 | 2020 I Petra Demková

Poslanecký asistent Petra Žigu, Maroš Stano tvrdí, že pred nedeľnou reláciou Na telo sa v zákulisí stretol s Igorom Matovičom. Ten podľa neho trúsil poznámky a strieľaní svojich kritikov.


V nedeľu sa v relácii Na telo Michala Kovačiča stretli Peter Žiga s Eduardom Hegerom a neskôr mal svoj samostatný vstup aj premiér Igor Matovič. Dnes vyplávali na povrch veľmi zaujímavé informácie. Poslanecký asistent Petra Žigu, Maroš Stano, totiž tvrdí, že sa s premiérom stretol pred jeho vystúpením, kým čakal na svojho šéfa v zákulisí. A premiér prekvapil.

Svoje rozprávanie začína Stano slovami o tom, že dlho zvažoval, či má vôbec na to, čo sa udialo reagovať a zverejniť to. Rozhodol sa však že to urobí. „Dnešok mal byť taký klasický deň nedeľných diskusných relácií v televízii. Tentoraz v Markíze, Na telo Peter Žiga vs Eduard Heger. Tvrdá, slušná debata, ale to čo sa udialo počas jej trvania v zákulisí, som ešte nezažil. O nevšedný zážitok sa postaral predseda vlády Igor Matovič, ktorý čakal ako ďalší hosť“, píše.

Matovič: Kto sa nedá otestovať, môže prísť o bezplatnú zdravotnú starostlivosť
Premiér Igor Matovič v sobotu vystúpil so svojím priznaním a vláda dnes mimoriadne rokuje o celoplošnom testovaní Slovenska. Hoci by nemalo byť povinné, zdá sa, že podľa ďalšieho premiérovho návrhu bude dobrovoľné nasilu. Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


A pokračuje: „Po začiatku relácie prišiel do priestoru, kde hostia na obrazovke bežne sledujú jej priebeh. Keď Peter Žiga v relácii povedal: „Za celoplošným testovaním môže byť aj odvedenie pozornosti od nevydarenej pomoci ľuďom a premiérove PR.“ Matovič vykríkol: „Idiot, je to idiot, hajzel jeden.“ Obrátil sa na mňa: „Vy ste tu s ním? Odkážte mu, že je idiot“.

Po týchto slovách sa podľa M. Stana začal premiér nervózne prechádzať pred réžiou a po slovách Petra Žigu z TV, ktorými spochybnil dostatočnú účinnosť plánovaných testov, nasledoval údajne ďalší výkrik: „Že sa nehanbí šíriť také kotlebovské reči,“ a pritvrdil: „Postaviť k múru a zastreliť!“

Poslaneckého asistenta sa údajne následne spýtal: „Nehanbíte sa pracovať za mafiánske peniaze?“ Poslaneckých asistentov pritom platí Národná rada, vysvetľuje Maroš Stano.

"Matovič zavádza policajný štát", tvrdí Blaha
Poslanec opozičnej strany Smer-SD Ľuboš Blaha sa tvrdo pustil do premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za sobotňajší policajný zásah proti demonštrantom. Podľa neho v zemi zavádza diktátorske praktiky a liberálne médiá obvinil z toho, že ho v tom... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Gabriel Matta


Incident však pokračoval. Ako tvrdí Stano, „to už nevydržala šokovaná kolegyňa, ktorá sa prišla len zo zvedavosti pozrieť, ako to v Markíze vlastne vyzerá a rozhorčene odpovedala: „Nie, nehanbíme sa a vy sa nehanbíte, ako sa správate, veď ste predseda vlády?“ Nasledovalo trápne ticho, pohľady ochrankára a ďalšieho človeka v miestnosti pred réžiou. O chvíľu prišla produkcia a Igor Matovič odišiel do štúdia rozprávať štátnicky k verejnosti. Napríklad o tom, že tí čo sa nepôjdu otestovať, nemusia mať plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť“.



Asistent smeráka sa záverom zamýšľa, čomu výbuch pripísať... „tlak, stres, výbušná povaha, divadlo, provokácia? Čo ja viem. Ale sú hranice, ktoré by vysoký ústavný činiteľ nemal prekračovať. Nenávistné reči o strieľaní kritikov sú príliš. Za 22 rokov v kontakte s politikou som sa s niečím takým nestretol a to som už zažil fakt všeličo. Alebo som príliš útlocitný a nehodím sa do týchto nových čias?“, pýta sa.

Ing. Maroš Stano je poslaneckým asistentom Petra Žigu, poslanca za Smer. Každý mesiac je odmeňovaný za voje služby sumou 1200 Eur.


ŠKANDÁL: Štát ide nakupovať testy od neznámej firmy z Trnavy, ktorá je navyše dlžníkom štátu!
Na sociálnej sieti sa objavila nahrávka rozhovoru, ktorá okamžite spustila veľkú debatu týkajúcu sa nákupu veľkého množstva testovacích sád. Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.