Ak experti potvrdia správnosť celoplošného testovania, Smer-SD ho podporí, tvrdí Fico
19 | 10 | 2020 I SITA

Ak experti po vážnej diskusii povedia, že plán celoplošného testovania obyvateľov Slovenska na koronavírus krajine pomôže, tak opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) tento návrh podporí.


V dnešnej diskusnej relácii Braňo Závodský naživo rádia Expres to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. V tejto súvislosti očakáva, že v utorok 20. októbra v Národnej rade SR vystúpi niektorý člen vlády s bližšími informáciami.

„Je to závažná vec, preto k tomu vyžadujeme širokú diskusiu, aby sme na konci týždňa mohli voličom povedať, či je daný návrh dobrý alebo zlý,“ uviedol Fico.

Vláda na mimoriadnom rokovaní v nedeľu 18. októbra schválila návrh na celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus. Hlavná časť testovania sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra. Pilotné testovanie bude 23. až 25. októbra v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov. Testovať sa bude antigénovými testami, štát ich objednal približne 13 miliónov. Zámer celoplošného testovania oznámil verejnosti v sobotu 17. októbra predseda vlády.

Čo hovorí profesor Krčméry na „chrípôčku“ či nedostatok kyslíka pod rúškom
Od vypuknutia epidémie sa objavuje mnoho protichodných informácií. Časť ľudí verí, že rúška nás zotročujú či ohrozujú, alebo že celý koronavírus je len nafúknutý podvod. Profesor Vladimír Krčméry pre portál Nový Čas vysvetlil svoj pohľad na... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Natália Sollárová