"Matovič zavádza policajný štát", tvrdí Blaha
18 | 10 | 2020 I Gabriel Matta

Poslanec opozičnej strany Smer-SD Ľuboš Blaha sa tvrdo pustil do premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za sobotňajší policajný zásah proti demonštrantom. Podľa neho v zemi zavádza diktátorske praktiky a liberálne médiá obvinil z toho, že ho v tom podporujú.


Ak by polícia použila slzný plyn a vodné delá proti protestujúcim v čase vlády Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka, tak by liberálne médiá ihneď hovorili o policajnom násilí a zavádzaní totality. V sobotu večer to napísal poslanec Ľuboš Blaha na svojom Facebooku v reakcii na tvrdý zásah slovenskej polície proti demonštrantom, ktorí pred sídlom vlády vyjadrovali svoje rozhorčenie nad vládnymi opatreniami proti šíreniu koronavírusu.

"Ak by to urobil Robert Fico, TV Markíza by dávala reportáž z nemocnice, kde leží malé dieťa, ktoré zranila zlá Kaliňákova polícia. Určite by boli zábery na uplakanú tvár dieťaťa, vyspovedali by lekára, slzy, plač, bolo by to dojemnějšie ako Titanic, keď išiel Leonardo ku dnu," myslí si Blaha.

"Nasledujúci týždeň by v médiách vychádzali titulky, ako Fico masakruje protesty a ako ubližuje malým deťom. Hovorilo by sa o totalite, mafii, brutalite a policajnom štáte. Tak nejako by to dopadlo, keby nevládol Igor Matovič, ale Robert Fico," dodáva ďalej opozičný poslanec.

"Pán premiér, choďte preč, aj s celým svojím ansámblom. Je čas, aby ženy a matky povstali", vyzýva Eva Černá
Banková ombudsmanka a bývalá moderátorka vytkla na scvojom Facebooku premiérovi Matovičovi všetky jeho nedávne prešľapy. Dotkla sa víkendových protestov aj celoplošného testovania. „Odíďte... Vystačíme si so skromnou úradníckou vládou. Odíďte skôr,... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Petra Demková


Hoci boli medzi protestujúcimi futbaloví ultras Slovana Bratislava či členovia a sympatizanti Ľudovej strany Naše Slovensko a vzduchom lietali dymovnice, delobuchy, kamene i fľaše, podľa Blahu bol protest legitímny a polícia využila prítomnosti skupiny extrémistov, aby celú akciu tvrdo potlačila.

Blaha sa zmienil, že mu písali jeho ľavicoví známi, ktorí vyšli na protesty, bez toho, aby boli rasisti či fašisti. "Neboli tam kvôli futbalovým fanúšikom, boli tam, aby vyjadrili svoj protest proti Matovičovej vláde, ktorá ničí tento štát," vysvetľuje.
A ako to poňali médiá dnes?

"Zranené dieťa ani nezmienili, veď je to aj tak nezodpovednosť rodičov. Všetci, čo protestovali, boli zákonite fašisti a chuligáni. A vlastne dobre im tak - takých je treba polievať, zatvárať, mlátiť a likvidovať, "neskrýva svoje rozhorčenie Blaha. "No jasné, všetci sú fašisti, všetci sú extrémisti, len Matovič je ideál štátnika."

"Rúško je symbol poslušnosti", tvrdí Milan Markovič
Známy slovenský herec Milan Markovič taktiež odmieta strašenie ľudí koronavírusom. Tvrdí, že v súčasnosti potrebujeme na vyriešenie tejto situácie skôr psychiatrov než epidemiológov. Podľa Markoviča je rúško symbolom poslušnosti a na obaloch... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Gabriel Matta


Podľa neho podobným spôsobom reagujú všetky diktatúry na svete. Ak sa proti nim protestuje, tak nespokojných občanov ihneď obvinia z extrémizmu. Dnešná vláda preto nemá čo vyčítať bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi a ani niekdajšiemu generálnemu tajomníkovi KSČ Milošovi Jakešovi.

"Za mesiac - 17. 11. - budú matovičovci na čele s Budajom plakať, aký bol komunistický režim násilný a brutálny. Pustite im za mesiac video z dnešného protestu, ako tam vodným delom zranili malé dieťa a ako pustili na ľudí psov. Nech každý vie, čo je zač tá ich sloboda a demokracia," dodáva poslanec.
Blaha následne vyzval Matoviča k odstúpeniu.

"Pán predseda vlády, po dnešnom zákroku polície od vás žiadam len to, čo vy žiadate od prezidenta Lukašenka v Bielorusku, kvôli tamojším zákrokom polície - jednoducho odstúpte. Buďte chlap a odstúpte. Od Roberta Fica by ste to určite požadovali, "uzavrel Blaha.

ŠKANDÁL: Štát ide nakupovať testy od neznámej firmy z Trnavy, ktorá je navyše dlžníkom štátu!
Na sociálnej sieti sa objavila nahrávka rozhovoru, ktorá okamžite spustila veľkú debatu týkajúcu sa nákupu veľkého množstva testovacích sád. Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


V čele sobotňajšieho protestu proti opatreniam Matovičovej vlády sa postavili fanúšikovia futbalového Slovana Bratislava. Niektorí z nich sa pokúsili prelomiť bránu na úrad vlády. V tej chvíli proti nim zasiahli policajní ťažkoodenci. Následne prepukla medzi skupinami vzájomná potýčka. Zo strany protestujúcich lietali dlažobné kocky aj fľaše. Polícia nasadila slzný plyn a vodné delo.

"Každý, kto hádže na políciu dlažobné kocky, si vodné delo zaslúži," reagoval na policajný zásah Matovič.

Na ministerstve vnútra označili masové zhromaždenie v čase pandémie za mimoriadne nezodpovedné.

Voľby by v októbri vyhral Hlas, nasledovalo by OĽANO a SaS
Voľby do Národnej rady (NR) SR by v októbri vyhrala strana Hlas-sociálna demokracia so ziskom 18,7 percenta hlasov. V prieskume volebných preferencií politických strán nasleduje vládne OĽANO (15,1) a strana SaS (10,7). Vyplýva to z prieskumu... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | TASR