Krajniak supluje ministra zdravotníctva, vyzýva na užívanie vitamínu D
17 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak vyzval ľudí prostredníctvom sociálnej siete, aby v súvislosti s novým koronavírusom užívali vitamín D3. Ako prevenciu i podporu liečby. Svoj príspevok označil ako najdôležitejšiu správu dňa.


„Existuje taká veľmi jednoduchá vec,“ povedal v úvode svojho videa Krajniak, držiac pritom v ruke blister s liekmi. „Konkrétne je to vitamín D3, ktorý v dávkach 800 až 1000 jednotiek denne môže veľmi preventívne napomôcť k tomu, aby sa človek nenakazil covidom a ak sa už nakazí, podľa všetkých štúdií má oveľa lepší priebeh ako tí, ktorí nemajú dostatok vitamínu D3,“ uviedol minister.

Ďalej upozornil, že vzhľadom na zmenu ročného obdobia je obmedzená možnosť získať vitamín D prirodzeným spôsobom zo slnka. Napríklad klienti domovov sociálnej starostlivosti zostávajú väčšinou v interiéri. Riešenie vidí v dodávaní tohto dôležitého vitamínu formou doplnku výživy.

Zvyšuje náchylnosť na koronavírus farba pleti a nedostatok vitamínu D?
Štatistiky ukazujú, že v miere náchylnosti na nový koronavírus môže hrať úlohu aj etnická príslušnosť. Lekári v rámci prevencie odporúčajú dopĺňanie vitamínu D, ktorý zvyšuje šance organizmu v boji proti vírusom. Píše portál idnes.cz.... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Natália Sollárová


„Chcel by som na všetkých apelovať, jedna takáto tobolka vitamínu D3 stojí v prepočte približne 12 centov,“ povedal ďalej Krajniak. Podľa neho je to len malá cena za to, že si takto môžeme výrazne zvýšiť šance voči ochoreniu COVID-19. Nezabudol dodať, že liek je potrebné užívať s jedlom.

Svoj príspevok zakončil slovami „Mor hu, koronu!“ a s tým, že ide o najdôležitejšiu správu dňa. Zároveň vyzval ľudí, aby ju medzi sebou čo najviac zdieľali a pomohli tak „v boji proti tejto pliage“.

Užívajte tieto vitamíny na zlepšenie imunitného systému
Určite ste počuli príbehy o citrusových plodoch, ktoré by mali pomôcť pri posilnení Vášho imunitného systému. Predtým, než začnete piť poháre čerstvej pomarančovej šťavy, môže byť rozumné zistiť, ktoré nápoje, jedlá a doplnky sa považujú za... Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Mário Martinka