„Rúška môžu spôsobiť nedostatok kyslíka, čo zas môže trvale poškodiť mozog, hlavne u detí“
16 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nosenie rúšok nariadili naši epidemiologici aj pre najmenšie deti. Ako vysvetľuje nemecká lekárka, nie je to pre ne práve to najvhodnejšie a môže to byť rizikové.


Doktorka Griesz-Brissonová je lekárka so špecializáciou na neurológiu a neurofyziológiu s doktorátom vo farmakológii. Špeciálne sa zaoberá neurotoxikológiou, environmentálnou medicínou, neuroregeneráciou a neuroplasticitou. Podľa sa teraz v súvislosti s rozmáhajúcim sa plošným nariaďovaním nosenia rúšok zamerala práve na ne.
Na nedostatok kyslíka je náš mozog veľmi citlivý

Opätovné dýchanie vlastného vydýchnutého vzduchu bez pochýb vytvára podľa lekárky kyslíkový deficit a záplavu tela oxidom uhličitým. „Ľudský mozog je na nedostatok kyslíka nadmieru citlivý. Napríklad v časti mozgu nazývanom hipokampus sa nachádzajú nervové bunky, ktoré bez kyslíka nedokážu prežiť dlhšie ako 3 minúty. Pri akútnom nedostatku kyslíka sa ihneď objavia príznaky ako bolesti hlavy, ospalosť, závraty, problémy s koncentráciou či spomalenie reakčných časov a nastáva celkové oslabenie kognitívnych schopností,“ vysvetľuje hneď v úvode Griesz-Brissonová.

Ak však má človek chronický nedostatok kyslíka, všetky hore uvedené akútne príznaky zmiznú, pretože si telo na nízku hladinu kyslíka v krvi časom zvykne. Efektivita mozgu a schopnosti človeka však budú stále ovplyvnené a postupne dochádza k progresii. Vy si možno myslíte, že časom ste si na nosenie rúška a opätovné vdychovanie vlastného vzduchu zvykli. V skutočnosti sa degeneratívne procesy vo vašom mozgu postupne s prebiehajúcim chronickým nedostatkom kyslíka zväčšujú,“ vraví ďalej lekárka.


Stratené nervové bunky sa už nikdy neobnovia

Ďalší problém podľa nej je, že ľudské nervové bunky v mozgu sa nedokážu normálne deliť. Takže, aj keď nám naše vlády dovolia o pár mesiacov zložiť rúška a znova voľne dýchať, stratené nervové bunky sa už nikdy neobnovia. Čo je raz preč, je navždy preč. Ja rúško nenosím, lebo potrebujem, aby môj mozog myslel. Keď ošetrujem svojich pacientov, chcem mať jasnú myseľ a nie byť v stave anestézie vyvolanej oxidom uhličitým,“ priznáva nemecká neurologička.

Podľa nej neexistuje žiadna opodstatnená lekárska výnimka pre nosenie rúšok, pretože nedostatok kyslíka je nebezpečný pre každý mozog. Musí byť na slobodnom rozhodnutí každého človeka, či chce nosiť rúška, ktoré sú absolútne neefektívne pri ich ochrane pred vírusom.
Pre deti a adolescentov sú rúška absolútne „Nie!“

Nemecká neurologička neodporúča deťom nosiť na tvári rúško. Zdroj: facebook.com


Deti a adolescenti majú extrémne aktívny a adaptabilný imunitný systém a potrebujú neustály kontakt s mikróbmi Zeme. Ich mozog je taktiež neuveriteľne aktívny, pretože sa toho potrebuje veľa naučiť. Detský mozog, respektíve mozog mladého človeka, je podľa Griesz-Brissonovej doslova smädný po kyslíku. No a čím viac je nejaký orgán metabolicky aktívny, tým viac kyslíka potrebuje. „U detí a adolescentov je každý orgán metabolicky aktívny. Oberať detí a mladých ľudí o kyslík, alebo akokoľvek im brániť vo voľnom dýchaní, je nielen nebezpečné pre ich zdravie, ale je to doslova kriminálne,“ upozorňuje lekárka.

Nedostatok kyslíka spomaľuje vývin mozgu a vzniknuté poškodenie sa už nedá napraviť. „Dieťa potrebuje mozog na učenie a mozog potrebuje kyslík pre svoje fungovanie. Na toto nepotrebujeme žiadnu klinickú štúdiu. Ide o jednoduchú nespochybniteľnú fyziológiu. Vedomé a zámerné vyvolanie nedostatku kyslíka sa dá považovať za absolútne úmyselné hazardovanie so zdravím. Je to absolútna medicínska kontraindikácia,“ tvrdí nemecká lekárka.

Odmietate rúška a opatrenia? Obmedzenia vraj najviac neznášajú egocentrici
Asi nikto nenosí rúško s nadšením. Väčšina z nás opatrenia akceptuje, pretože v nich vidí spôsob ochrany. Niektorí ľudia však môžu mať pocit, že ide o obmedzovanie ich osobnej slobody. Podľa vedcov je dôvodom odmietavého postoja napríklad aj vyššia... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Natália Sollárová

Varovanie: Nedostatok kyslíka poškodzuje každý orgán!

Absolútna medicínska kontraindikácia v medicíne znamená, že daný liek, daná terapia, metóda alebo opatrenie by nemalo a nesmie byť použité. „Ak chceme celú populáciu nútiť silou, aby používala absolútnu medicínsku kontraindikáciu, tak na to musí existovať vážny dôvod. A takýto dôvod musí byť prezentovaný, overený a schválený kompetentnou interdisciplinárnou a nezávislou autoritou,“ vysvetľuje ďalej Griesz-Brissonová, podľa ktorej keď sa o 10 rokov exponenciálne zvýši výskyt demencie a dnešní mladí ľudia nebudú schopní dosiahnuť svoj bohom daný potenciál, potom už bude neskoro hovoriť, že „rúška sme možno ani nepotrebovali“.

„Ako môžu veterinár (Wieler – nemecká obdoba Mikasa), distribútor softvéru (Bill Gates), obchodník, výrobca elektrických áut či fyzik rozhodovať o veciach týkajúcich sa zdravia celej populácie? Prosím, drahí kolegovia, musíme sa všetci prebudiť! Ja viem, aký škodlivý dokáže byť nedostatok kyslíka pre mozog. Kardiológ vie, aký škodlivý je pre srdce, pneumológ vie, aký škodlivý je pre pľúca. Nedostatok kyslíka poškodzuje každý orgán!“ varuje nemecká lekárka.

Covid-19: Naozaj nás dusia rúška? Veľký test odhalil pravdu!
Nárast ľudí infikovaným novým koronavírusom u nás v poslednom čase rapídne narastá. Jednou z hlavných zábran voči jeho šíreniu sú rúška. Škodí alebo neškodí nám ich nosenie? Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

„Toto nie je o rúškach, o zdraví, ale o niečom oveľa väčšom“

Margareta Brisson: Zdroj: Facebook.com


Griesz-Brissonová sa pýta: „Kde sú naše zdravotnícke úrady, naše zdravotné poisťovne, naše lekárske združenia? To naozaj má človek, alebo jeho lekár, dokazovať, že nedostatok kyslíka ľuďom škodí? Aký druh medicíny tí naši lekári a lekárske združenia vlastne reprezentujú? Kto je zodpovedný za tieto zločiny? Tí, ktorí toto nariaďujú? Tí, ktorí dovolia, aby sa tak činilo a zúčastňujú sa toho? Alebo tí, ktorí tomu nebránia?“ Podľa nej toto nie je o rúškach, toto nie je o vírusoch a určite toto nie je o zdraví. Je to o niečom oveľa väčšom.

„A ja sa toho nezúčastňujem. A ani sa nebojím. Ako ste si určite všimli, už nám berú aj náš vzduch na dýchanie. Ide však o našu osobnú zodpovednosť. My sme zodpovední za to, čo si myslíme, nie médiá. My sme zodpovední za to, čo robíme, nie naši nadriadení. My sme zodpovední za svoje zdravie, nie Svetová zdravotnícka organizácia. A my sme zodpovední za to, čo sa deje v našej krajine, nie vláda,“ dodáva podľa portálu badatel.net v samom závere nemecká špecializáciou na neurológiu a neurofyziológiu.



Americký virológ tvrdí, že rúška sú lepšie ako vakcíny
Riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb Robert Redfield prehlásil, že tvárové masky sú „silným nástrojom verejného zdravia“ a môžu byť dokonca účinnejšie ako vakcíny proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | Marek Molnár