ŠTS v Pezinku vytýčil termín procesu so Štefanom Á. v kauze televíznych zmeniek
14 | 10 | 2020 I SITA

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vytýčil termín hlavného pojednávania so Štefanom Á. v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza na 20. novembra. Pôvodne sa malo konať vo veci 19. novembra. Vyplýva to z aktualizovaného rozpisu činnosti ŠTS.


Obžalobu v tejto veci podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta 22. júna. Štefan Á. doteraz figuroval v kauze, kde už koncom februára neprávoplatne odsúdili bývalého riaditeľa televízie Pavla R. a podnikateľa Mariana K., ako obvinený. Štefana Á., označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Mariana K., vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s neprávoplatne odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

ŠTS 27. februára uznal Mariana K. a Pavla R. za vinných z falšovania zmeniek TV Markíza. Odsúdil ich na 19-ročný trest odňatia slobody. Marian K. dostal aj peňažný trest 10.000 eur. Rozsudok nebol  právoplatný. Odsúdení už vtedy avizovali odvolanie, bude tak rozhodovať Najvyšší súd SR. Odvolací súd vytýčil nedávno termín verejného zasadnutia s dvojicou na 10. a 11. novembra.

Zamestnanci chorí na COVID-19 by sa mali ľahšie dostať k úrazovému príplatku zo Sociálnej poisťovne
Zamestnanci chorí na COVID-19 by sa mali ľahšie dostať k úrazovému príplatku zo Sociálnej poisťovne. Ak zamestnávateľ potvrdí zamestnancovi, že jeho choroba vznikla v práci, Sociálna poisťovňa bude považovať podmienku choroby z povolania za splnenú.... Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | SITA


Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestnú vec vylúčili na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Získali by tak 69 miliónov eur.

Marian K. bol na začiatku septembra neprávoplatne senátom ŠTS oslobodený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Obvinený je aj v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. s troma osobami zo slovenského podsvetia je zase obžalovaný aj z objednávky vraždy svojej exspoločníčky Sylvie Klaus-Volzove