21 izraelských vojakov bolo zranených po tom, čo sa pobili medzi sebou v jedálni
14 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Medzi izraelskými jednotkami dvoch rôznych výcvikových spoločností prepukla masívna bitka o to, kto sa skôr naobeduje v jedálni. Asi 21 vojakov bolo zranených pri udalosti, ktorú IDF označila za „neobvyklý a vážny“ incident, informuje portál RT.


Na tréningovej základni Har Keren došlo v nedeľu ku konfrontácii medzi cvičnými spoločnosťami zastupujúcimi 585. prieskumnú jednotku beduínov a Shaked Battalion.

Podľa svedka, ktorý bol citovaný v miestnych správach, sa v jedálni tak vystupňovala situácia, že jeden z vojakov dokonca začal nabíjať zbraň.

Bitka trvala niekoľko minút a zúčastnilo sa na nej asi 30 ľudí - asi 21 z nich bolo pri hádke zranených. Väčšina vojakov bola ošetrená na mieste, ale ôsmi si vyžadovali hospitalizáciu s ľahkými zraneniami.

Kim Čong-un tvrdí, že socializmus zachránil Severnú Kóreu pred Covid-19, pričom nebola infikovaná ani jedna osoba
Kim Čong-un pripísal socialistickému režimu údajnú ochranu Severokórejčanov pred pandémiou Covid-19 s tým, že v jeho krajine nebol zaregistrovaný ani jeden prípad koronavírusu, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Izraelské obranné sily vo vyhlásení uviedli, že bitka bola „neobvyklým a vážnym incidentom“ a incidentom, ktorý „nie je v súlade s hodnotami IDF a správaním vojakov“.

Vyšetrovanie ozbrojenými silami odhalilo, že sa vojaci hádali v rade v jedálni a veci sa im rýchlo vymkli spod kontroly z dôvodu „zlyhania celého velenia“.

Obom spoločnostiam bol v dôsledku bitky pozastavený výcvik. Namiesto toho budú navštevovať kurzy o hodnotách IDF a prijímať spolupracovníkov, potom sa od nich očakáva, že strávia spoločný večer v prítomnosti veliteľa základne s cieľom vyrovnať ich rozdiely.

Vojakov aj ich veliteľov, ktorí nedokázali zabrániť v boji alebo ho rýchlo neukončili, čaká podľa IDF prísny trest.

Azerbajdžanský prezident hovorí Arménsku, že by sa malo poďakovať Putinovi za záchranu jeho krajiny
Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev vyzval arménskeho predsedu vlády Nikol Pashinyana, aby sa poďakoval ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za záchranu jeho krajiny. Podľa Alijeva Putin zachránil Arménsko, ktoré „stopercentne závisí na... Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | Marek Molnár