Bill Gates tvrdí, že život sa vráti do normálu až po zavedení druhej generácie vakcín proti Covid-19
13 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Technologický magnát Bill Gates uviedol, že život sa môže vrátiť do normálnych koľají, až keď bude druhá generácia vakcín proti Covid-19 široko dostupná a vírus bude odstránený po celom svete, informuje portál RT.


„Jediným spôsobom, ako sa úplne vrátime do normálu, je to, že budeme mať takú vakcínu, ktorá bude superúčinná a ktorú bude brať veľa ľudí a ktorá umožní globálne odstránenie choroby,“ uviedol Gates v nedeľu v rozhovore pre program Meet the Press od NBC.

„Tu môžeme konečne začať brať do úvahy všetky problémy, ktoré sa vytvorili - vo vzdelávaní, duševnom zdraví - a začať sa stavať späť pozitívnym spôsobom,“ poznamenal Gates.

Podľa tohto štandardu bude možno potrebné, aby Američania žili podľa zásad sociálneho dištancovania a ďalších obmedzení Covid-19. Je to určite pochmúrnejšie ako hodnotenie, ktoré Gates uviedol v rozhovore pre Fox minulý mesiac, keď uviedol, že pokrok v oblasti vakcín by mohol umožniť návrat k normálu v USA do leta 2021.

„Som dokonalý fyzický exemplár“: Trump tvrdí, že porazil Covid-19, pretože je „mimoriadne mladý“
Donald Trump sa opísal ako „dokonalý fyzický exemplár“ a vyhlásil, že svoj boj s Covid-19 prekonal vďaka tomu, že je „extrémne mladý“ a zdravý, čím u svojich kritikov vyvolal šialenstvo, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Gates označil reakciu USA na Covid-19 za jednu z najhorších na svete, s výnimkou agresívnych investícií Trumpovej vlády do vývoja vakcín. „Ak nedôjde k spoločnému konaniu, čaká nás ešte veľa ďalších úmrtí,“ prehlásil miliardársky filantrop pre hostiteľa stanice NBC Chucka Todda.

Gates tiež uviedol skutočnosť, že výsledky testov sa často nevrátia do 24 hodín, čo je problém, ktorý by sa dal zmierniť neuhradením „týchto bezcenných vecí“. Poznamenal, že americký testovací systém Covid-19 je najhorší zo všetkých krajín „z hľadiska toho, kto k nemu získa prístup“. „Musíte uznať, že ste neodviedli dobrú prácu a urobiť nejaké priame zmeny,“ dodal technologický magnát.

Táto správa pravdepodobne nebude pozitívne rezonovať u prezidenta Donalda Trumpa, ktorý označil reakciu jeho vlády na Covid-19 ako „fenomenálnu“ a zachránil potenciálne milióny životov, hoci na vírus údajne zomrelo 215 000 Američanov. Samotný Trump mal 1. októbra pozitívny test na Covid-19 a uviedol, že bol vyliečený experimentálnou liečbou monoklonálnymi protilátkami.

Dvaja ruskí poslanci si myslia, že vývojári prvej vakcíny proti Covid-19 na svete by mali byť ocenení Nobelovou cenou
Vývojári ruskej vakcíny proti koronavírusom by podľa dvoch ruských politikov mali byť nominovaní na Nobelovu cenu za vedu v roku 2021, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Marek Molnár