Americkí experti neverili svojim očiam pri sledovaní letovej ukážky ruského SU-57 (VIDEO)
12 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

“To video naozaj stojí za to pozrieť si” - tvrdia aj odborní armádni novinári v USA.


Novinári amerického odborného titulu Popular Mechanics upriamili pozornosť na video ruského ministerstva obrany k 100. výročiu Čkalovského štátneho letového testovacieho centra. Príčinu popisuje portál kp.ru.

Američania priznal, že boli doslova ohromení tým, čo videli, keď na záberoch pilot ruskej stíhačky Su-57 pilotuje lietadlo doslova ako kabriolet - bez krytu kokpitu. Doteraz sa totiž ani nediskutovalo o tom, že práve ten kryt je nevyhnutný na ochranu pilota pred vonkajším prúdením vzduchu. V histórii prúdového stíhacieho letectva ešte nebol zaznamenaný let bez funkčného krytu kokpitu.

Autor materiálu poznamenal, že video „stojí za pozretie“, a tvrdí, že ide o demonštráciu doteraz netušeného faktu, že ani strata "vrchlíka" kokpitu v prípade núdze nijako neovplyvní kontrolu pilota nad stíhačkou.

“Podľa všetkého má pilot lietadla ako ochranný prostriedok na sebe dosť ťažký overal alebo niečo ako špeciálny letecký oblek”, - uviedol expert.



Let Su-57 k 100. výročiu GLIT ruského ministerstva obrany

V týchto dňoch oslavuje legendárne stredisko štátneho letového testu ruského ministerstva obrany V.P. Čkalova 100. výročie.

Ruský Suchoj SU - 57 bude pre súčasné technológie "neviditeľný" (VIDEO)
Doteraz “neviditeľné” lietadlá ruských vzdušných síl sa stanú ešte neviditelnejšími. Nové „oOblečenie“ pre najmodernejšie stíhačky bude vyrobené zo špeciálneho polymérneho materiálu. Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Ivan Brožík