Smutný príbeh: Chlapec (13) chcel rozdať spolužiakom rúška, ktoré šije, oni ho však vysmiali
11 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Chlapec z Česka mal dobrý úmysel - rozhodol sa šiť rúška a rozdávať ich spolužiakom. Žiaľ, tí mu vrátili len výsmech.


Len trinásťročný Jirka z pražského Hostivařu sa rozhodol, že bude šiť rúška. V škole ich chcel zadarmo rozdávať spolužiakom, ale nepochodil, stretol sa len s ich výsmechov a odmietnutím. Našťastie postavila sa zaňho jeho mama, ktorá mu chce dokázať, že robí dobrú vec a chlapec, ako informuje portál dobrenoviny.sk, dostal obrovskú vlna podpory.
Mama je na šikovného Jirku pyšná

Na Jirku je jeho mama veľmi pyšná. Zdroj: FB/Anička Žáková Zieglerová


Jirkova mama zdieľala na Facebooku status, v ktorom ľudí žiada o podporu pre svojho syna, aby mu dokázala, že to, čo robí, má zmysel. „Môj syn niekoľko týždňov šije rúška. Chcel ich rozdávať v škole, ale dozvedel sa, že sú hnusné a on je divný,“ napísala Anička Žáková Zieglerová. Podľa jej slov je z toho chlapec nešťastný.

„Chcem mu dokázať, že je to hlúposť. Som na neho pyšná a pomôžem mu ich rozdať tam, kde to ocenia. Pomôžete mi, prosím, ukázať mu, že to, čo robí, je naopak úžasné. Že to, že v 13-tich perfektne šije na stroji a chce urobiť niečo pre ostatných, je naopak super frajerina. Ďakujem! Potrebujem mu dokázať, že svet je ešte v poriadku,“ odkazuje matka, ktorá pod príspevkom, ktorý uverejnila, má už neuveriteľných 10-tisíc komentárov plných pochopenia. Pre ľudí je Jirka veľkým vzorom. Za jeho prácu a motiváciu si ho ľudia vážia a obdivujú.



Po hviezdnych výsledkoch prepad. Počty nakazených prudko rastú, Slovensko a Česko zlyhalo
Česká republika má už najviac prípadov nového koronavírusu na 100-tisíc obyvateľov v rámci Európy, Slovensko je v prvej desiatke, píše portál Trend. Po hviezdnych výsledkoch počas prvej vlny pandémie ide o extrémny prepad. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Natália Sollárová