COVID-19 do Vianoc naozaj zmizne, výrazne zoslabol, je tu šialenstvo, tvrdí česká virologička
11 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Molekulárna genetička a virologička Soňa Peková si myslí, že sa potvrdzuje, že Covid nie je z prírody.


Česká molekulárna genetička a virologička Soňa Peková mesiace s médiami nehovorila. Záujem, ktorý jej slová o epidémii koronavírusu vyvolala, ju úplne neteší. Teraz prišla na besedu Hovory X s hviezdami Časopisu Reflex a niekoľko svojich kontroverzných výrokov zopakovala a podložila novými argumentami.

Na Slovensku neexistuje žiadna odborná diskusia o koronavíruse. Ani v konzíliu (Petra Demková)
Vo verejnosti to po nových sprísneniach opatrení začína vrieť a stále viac ľudí sa pýta, na akom základe sa robia rozhodnutia konzília. Ktoré sú tie relevantné informácie, výskumy a zhromaždené dáta, na základe ktorých sa rozhoduje o obmedzovaní... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Petra Demková

Nie epidémia, ale šialenstvo

Podľa Pekovej Covid-19 skutočne do Vianoc zmizne, čo hovorila už aj skôr. Jej laboratórium vykonáva stovky PCR testov a ona vidí, že vírus výrazne zoslabol. V rozhovore pre Reflex vysvetľuje prečo. Vraj k nej chodia ľudia s obrovskými dávkami vírusu, ktorým ale nič nie je. To, čo sa tu rozpútalo, nie je druhá vlna epidémie, ale druhá vlna šialenstva.

Za rast pozitívnych prípadov nákazy môžu podľa Peková najmä turisti a dovolenkári. Covid-19 sme si jednoducho znovu doviezli zo zahraničia, niekedy možno aj nebezpečnejšie kmene vírusu, ktoré teraz môžu za ľudí na JIS. Verí ale napríklad docentovi Balíkovi, ktorý v Priestore X povedal, že kolaps nemocníc nehrozí. Zároveň kritizuje predpovede profesora Flégra. Za stolom podľa nej situácia vyzerá inak ako v prvej línii, na ktorej sú ona aj lekár Balík.
Koronavírus vytvorili umelo

Peková ďalej tiež tvrdí, že vírus nie je prírodného pôvodu. Presviedča ju o tom podobnosť s vírusmi SARS, ktoré sú patentované, teda podľa nej umelo vytvorené. Argumentuje aj rýchlosťou koronavírusu a ďalšími príkladmi. Tiež hovorí, že ju mrzí veľká vlna kritiky, ktorá sa na jej hlavu zniesla od kolegov. Ak jej skutočne bude chcieť prezident udeliť štátne vyznamenanie, prijme ho, píše v závere český časopis Reflex.

Slovenská vedecká kapacita Pavol Čekan sa obul do Pekovej. Je to podvodníčka
Neverte všetkému a každému, koho veľa počuť a všade sa o ňom píše! Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Ivan Brožík