Speje Amerika k občianskej vojne? (Michael Rectenwald)
07 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Michaela Rectenwalda (RT)



Takmer dve tretiny Američanov veria, že USA sú na ceste k občianskej vojne. A jedna tretina  podporuje politické násilie. Počet obetí prvej občianskej vojny z 19. storočia nebude porazený, ale potenciál tej druhej krajinu zničiť bude neprekonateľný.




Americká ľavica a pravica už neobývajú spoločný morálny vesmír. Tento vymyslený vesmír v skutočnosti neexistuje. Staré, vážené politické predstavy už neplatia. Pojmy „ľavá“ a „pravá“ sú už iba nesprávne pomenovania a hráči nie sú takí, ako sa zdá.

Demokratický "odpor" považuje Trumpa za ťažko stereotypného pravicového despotu s hrubým vystupovaním a rétorikou. Demokrati zároveň sotva patria medzi vychvaľovaných šampiónov „robotníckej triedy“, ako si to predstavovala stará dispenzarizácia. Namiesto toho odpor proti Trumpovi vedie zakorenené politické  zriadenie, hoci ich priaznivcov tento menší detail zjavne nezaskočí.

Zoznámte sa s týmto ironickým a nepravdepodobným politickým zosúladením. Museli by sme porozumieť poruchám, ktoré uvrhli národ do bolestných kŕčov. Odpor zahŕňa mašinériu Demokratickej strany, lojálnych voličov Demokratickej strany, stálu byrokraciu, bujarú pechotu vojakov Antifa a Black Lives Matter, a len pár izolovaných a zmenšujúcich sa ostrovov mainstreamových médií.

Čo je za Trumpovou taktikou neustále a vopred spochybňovať výsledky volieb
Zostáva stále ešte mesiac, kým sa dozvieme, či bude znovu zvolený prezident Donald Trump, alebo či sa jeho vyzývateľ Joe Biden stane 46. prezidentom USA. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Odbojový inštitút kontroluje oficiálny príbeh, ktorý obsahuje niekoľko významných prvkov - Trump je klamár, podomový obchodník, ktorý profituje zo svojej moci a zločinec, ktorý pácha nevýslovné (a neobjaviteľné) zločiny proti národu a ľudstvu všeobecne.  Predsedníčka parlamentu Nancy Pelosi (D-CA) zašla tak ďaleko, že označila Trumpa za „nepriateľa štátu“. Odpor tohto establishmentu bežne vyhlasuje Trumpa za diktátora, ktorý tvrdí, že v prípade prehry v nadchádzajúcich voľbách odmietne opustiť  Biely dom .
Smrť zdvorilosti

Odbojové zoskupenie si je také isté, že jeho úspech je zaručený, že Hillary Clintonová odvážne vyzvala Joea Bidena, aby za žiadnych okolností nevzdal voľby. Šíria sa dokonca povestil, že je pripravený kontingent vojenských generálov na  odstránenie  Trumpa z prezidentského sídla, ak alebo keď na to príde. A teraz, odkedy Trump  ochorel na koronavírus, vodcovia Demokratickej strany,  médiá a horliví prívrženci strany nedokázali potlačiť radosť z vyhliadky na jeho skorý zánik.

Ako náznak toho, že „zdvorilosť“ je minulosťou, možno poukázať na nedávne množstvo tweetov neprajníkov Trumpa, ktorí si otvorene prajú jeho  smrť na Covid. Takéto príspevky sa stali tak rozšírenými a do očí bijúcimi, že Twitter bol nútený  zaviesť novú  politiku, ktorá vyhlasuje, že všetky tweety, ktoré si želajú smrť politika, budú odstránené.

Globálna dedolarizácia pokračuje. Dopyt po zlate sa zvýšil na rekordné maximá
Nové údaje z Medzinárodného menového fondu (MMF) ukazujú, že v druhom štvrťroku sa obnovil proces prechodu od dolárového štandardu, pričom podiel americkej meny na globálnych rezervách prudko poklesol, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Medzitým sú Trumpovi prívrženci bežne karikovaní ako reakčná a nenapraviteľne rasistická skupina slepých verných, vrátane významného kontingentu belošských rasistov, ktorí sú ochotní a sú už zapojení do činov rasistického násilia. Antifa a Black Lives Matter zúria a búria sa, zanechávajúc po sebe trosky. Praví extrémisti sú podľa nás najväčšou domácou hrozbou pre národný mier.
Veľmi americký puč?

Trumpovi republikáni a ich pár spojencov v  korporátnych médiách uprednostňujúcich demokratov poukazujú na rastúci počet dôkazov o tom, že prevrat tu bol ešte predtým, ako sa Trump ujal moci. Riaditeľ národnej spravodajskej služby John Ratcliffe nedávno v liste senátorovi Lindseymu Grahamovi (R-SC), len niekoľko hodín pred prvou (a možno poslednou) prezidentskou debatou tvrdil, že Hillary Clintonová zorganizovala „ kampaň na rozprúdenie škandálu “- prepojením Trumpa a Ruska v roku 2016. V liste sa tiež tvrdí, že vtedajší prezident Barack Obama vedel o jej zámere a úlohe vo vykonštruovanej afére a neurobil nič, aby zabránil svojej bývalej ministerke zahraničných vecí uviesť do života tento výmysel.

ŠKANDÁL! Tajná služba USA zverejnila súčasný scenár udalostí okolo Ruska už pred rokom
Všetky konflikty pozdĺž hraníc Ruska boli naplánované už pred rokom - poradca ministra obrany Ruskej federácie má dôkazy. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Aj keď odpor vrhá na Trumpa nekonečnú sériu čoraz poburujúcejších obvinení, Trumpove sily v štáte napriek tomu naďalej hromadia špinu na demokratov a ich aktivity v štátnej byrokracii. Napríklad vyšetrovanie senátneho justičného výboru týkajúce sa údajnej tajnej dohody Trumpovho tímu s Ruskom odhalilo dôkazy o tom, že ruské aktíva  boli základným zdrojom  „špinavej dokumentácie“, ktorá viedla k vyšetrovaniu FBI. Výbor poukázal na dôkazy, že bývalý riaditeľ FBI James Comey vedel, že dokumentácia nie je podložená.

Ministerstvo spravodlivosti odvtedy informovalo, že viac ako dve desiatky telefónov členov tímu osobitného poradcu Roberta Muellera boli „ náhodne “  vymazané skôr, ako ich mohol generálny inšpektor ministerstva spravodlivosti preveriť.

Je ironické, že súdny výbor Senátu tiež tvrdil, že syn bývalého viceprezidenta a súčasného kandidáta na prezidenta Joe Bidena, Hunter Biden, skutočne vykonal akúsi „ruskú tajnú dohodu“ - keď dostal ohromných 3,5 milióna dolárov od Eleny Baturiny, manželky skorumpovaného bývalého starostu Moskvy. Hunter Biden potom údajne časť týchto prostriedkov presunul do obchodovania s ľuďmi a prostitúcie. Tento údajný podvod, získaný na základe obchodného vplyvu jeho otca, sa pripočíta k obrovským sumám, ktoré boli údajne vyberané od skorumpovaných oligarchov na Ukrajine , v Číne a inde.

„Nenechajte sa ovládnuť koronavírusom“: Trump radí Američanom, aby „boli opatrní a nebojácni“
Americký prezident Donald Trump vyzval Američanov, aby sa nebáli koronavírusu, a vo svojom prvom vyhlásení po odchode z nemocnice, kde sa liečil na Covid-19, sa zaviazal, že sa čoskoro „vráti do práce“, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Trumpov tábor medzitým tvrdí, že pokus o puč sa rozširuje na nadchádzajúce prezidentské voľby. Stupňujú sa obavy, že volebná mašinéria Demokratickej strany už bola uvedená do pohybu a zbierajú podvodné alebo inak neplatné volebné  lístky v prospech Bidena. Tieto hlboké obavy sú spojené s prvými správami o  vyhodených hlasovacích lístkoch pre Trumpa.
Anarchia v USA

Podľa Inštitútu pre politiku a verejné služby na Georgetownskej univerzite je 83 percent Američanov presvedčených, že správanie, ktoré sa kedysi považovalo za neprijateľné, sa v politickej sfére považuje za normálne. Toto správanie zjavne zahŕňa násilie a vyhrážky násilím. Ďalšie štúdie zistili, že 61 percent opýtaných Američanov verí, že krajina smeruje neúprosne k občianskej vojne . Ďalšie správy naznačujú, že takmer rovnaký počet demokratov a republikánov (33 percent a 34 percent) sa domnieva, že násilie bude oprávnené, ak ich strana prehrá blížiace sa prezidentské voľby.

Arménsky premiér požiadal USA, aby prestali predávať Turecku stíhačky
Arménsky premiér požiadal USA, aby sa zaoberali údajnou účasťou stíhačiek F-16 vyrobených v Amerike, v bojoch o Náhorný Karabach. Tie sa údajne využívajú na podporu Azerbajdžanu v jeho konflikte s Arménskom, uvádza portál... Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


„Ľavica“ ospravedlňuje svoju násilnú kampaň vzhľadom na údajne neprimerané neoprávnené policajné násilie páchané na černochoch. Rastúci predaj zbraní po celej krajine naznačuje, že mnoho Američanov sa bojí, že konflikty budú pokračovať a zväčšovať sa. Nákup zbraní a streliva dosiahol historické maximum. Dalo by sa rozumne predpokladať, že sa vážne uvažuje o možných protiopatreniach síl podporujúcich Trumpa.

Oba tábory naznačujú, že sú pripravené na akciu. Akákoľvek reakcia štátu na takúto akciu je naopak nejasná. Kto bude mať oprávnenie riadiť štátne policajné sily, ak demokrati a ich podporovatelia tvrdia, že Trumpova „okupácia“ Bieleho domu je nelegitímna? Pro-Trumpovi experti varujú, že násilie pochádzajúce od „ľavičiarov“ od mája bolo iba zahrievacím aktom.

Mesiac pred voľbami zaostáva Trump o 14 bodov
V nedeľu sa Trump prebudil do ďalšieho dňa v nemocnici a jeho tím kampane do ďalšieho neúspechu - nový národný prieskum ukázal, že ich kandidát zaostáva za svojím vyzývateľom Bidenom o 14 bodov. A to do dňa volieb zostáva necelý mesiac!... Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Súčasný a hroziaci spor je v konečnom dôsledku demoralizujúci. Pre mňa je obzvlášť alarmujúce, že žijem v „nerozhodnutom swing štáte“ s potenciálom byť centrom sporného volebného  výsledku, ktorý by sa mohol prevrhnúť do otvoreného boja. Mám v pláne hlasovať skoro ráno a potom okamžite odísť do iného, ​​rozhodnutého ​​štátu.

Michael Rectenwald je autorom desiatich kníh, vrátane najnovšej  Beyond Woke . Bol profesorom slobodných umení na NYU od roku 2008 do roku 2019.

Jeruzalem patrí Turecku! Tvrdí Erdoğan a odvoláva sa na Osmanskú ríšu
Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan varoval, že Jeruzalem „patrí“ Turecku vracajúc sa do minulosti, keď mala Osmanská ríša po stáročia kontrolu nad mestom. Ale to v roku 1917 skončilo, pripomína portál Breitbart. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Diana Zaťková