MUDr. Fischer tvrdí, že politici preberajú iba jednostranné odporúčania. Vyzýva na odbornejšiu diskusiu o Covide
07 | 10 | 2020 I Petra Demková

Najznámejší slovenský kardiochirurg, V. Fischer tvrdí, že zdravotná komisia, ktorá radí vláde, má jednostranné zloženie a chýbajú v nej klinickí pracovníci. Politici preberajú ich jednostranné odporúčania. Neviní z toho však len politikov, tvrdí, že určitá skupina lekárov má tiež na tom svoj podiel. „Vyzývam túto skupinu lekárov na konštruktívnu, medicínsku debatu, bez emócií a negatívnej masmediálnej konfrontácie“, uzatvára.


Zdá sa, že rady lekárov, ktorí verejne vyjadrujú svoju nespokojnosť s prístupom našej vlády ku Korone, sa rozširujú. Po MUDr. Liptákovi a MUDr. Bukovskom sa opätovne vyjadruje, v podstate s rovnakými požiadavkami, aj ďalší známy slovenský lekár.

Svoje tvrdenia podporuje Dr. Fischer informáciami zo zahraničia, totiž už aj skupina belgických, aj českých lekárov žiada svoje vlády a médiá, aby začali o Covide informovať pravdivo a prestali občanov strašiť katastrofickými scenármi, ktoré sa jednoducho nevypĺňajú. Podobné iniciatívy, zdá sa, vznikajú po celom svete.

"Máme tisíckrát menší výskyt chorých na Covid ako pri chrípke, pandémia na Slovensku nie je", tvrdí MUDr. Lipták
MUDr. Lipták patrí popri MUDr. Bukovskom k najväčším kritikom súčasného stavu a prístupu ku pandémii koronavírusu z radov slovenských lekárov. Dlhodobo kritizuje hystériu, ktorá sa v súvislosti s vírusom COVID-19 šíri. Tvrdí, že je zbytočná, vírus... Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Petra Demková


„Nepamätám si, kedy som tak intenzívne študoval niektorý medicínsky problém ako teraz problematiku koronavírusu“, začína svoj text na sociálnej sieti MUDr. Fischer - „Snáď, keď som sa pripravoval na prvú transplantáciu srdca. ...Napriek tomu, čím hlbšie sa zameriavam a doslova už niekoľko mesiacov študujem, tak kladiem stále väčší dôraz, dôležitosť, na mimoriadne závažnú, akútnu problematiku koronavírusu. Prečo? Lebo transplantáciou srdca sme mohli zachrániť len niekoľko desiatok ľudí ročne, ale pri „koronavíruse“, za terajšej výdatnej medicínsko-farmaceuticko-biznisovej asistencie dochádza k ďaleko závažnejším negatívnym ekonomickým, zdravotníckym a psychologickým záberom, ktoré hlboko zasahujú do životnej úrovne miliónov ľudí na celom svete...“

„Pri sledovaní médií a aj niektorých „odborníkov“ mám dojem, že som neštudoval medicínu, a teda mal by som diplom z Lekárskej fakulty vrátiť“, píše ďalej známy lekár. Naráža na fakt, že sa nedokáže stotožniť s odborným názorom lekárov, ktorí sú súčasťou zdravotnej komisie pri vláde SR, teda lekármi poradného orgánu Igora Matoviča. V. Fischer je presvedčený, že zdravotná komisia je jednostranne zložená a úplne v nej absentujú klinickí pracovníci, teda jednoducho povedané, lekári z praxe.

Dr. Fischer má výhrady aj voči celoplošnému noseniu rúšok. Súhlasí s názorom mnohých lekárov, ktorí tvrdia, že nosenie rúšok oslabuje imunitu celej populácie. Vymieňanie baktérií, vírusov a pod. je podľa neho prirodzená vec, ktorá drží náš imunitný systém v pohotovosti. Keď sa tejto výmene zabráni, imunita človeka sa oslabí. Keď to trvá mesiace, oslabí sa ešte viac. „Sme doma a šialene si umývame ruky, bojíme sa vecí, ktoré potrebujeme k prežitiu“, hovorí. „Rúška nám neumožňujú byť v interakcií so spoločnosťou a naša bakteriálna flóra, naši priatelia, ktorí nás chránia pred ostatnými chorobami, miznú... „Potom všetci vyjdeme z karantény von, s oslabenou imunitou, začneme si „vymieňať“ baktérie a víry a čo sa podľa vás stane? Dôjde k nárastu chorôb“, upozorňuje V. Fischer.

Ako je na tom nakazený Milan Kňažko? Vďaka telefonátu v tom máme jasno!
S obávaným ochorením Covid-19 sa nakazil aj Milan Kňažko, ktorý dokonca musel byť hospitalizovaný. Ako na tom momentálne je? Všetko sa vyjasnilo vďaka jednému telefonátu, píše portál Stras24. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Rovnako tak upozorňuje aj na iniciatívu nemeckých lekárov, profesorov, pediatrov, riaditeľov škôl, psychiatrov a ďalších medicínskych špecialistov, ktorí upozorňujú na zvýšenú hladinu kysličníka uhličitého v krvi pri dlhšom nosení rúška.

MUDr. Fischer cituje aj českú lekárku, Hanu Zelenú, PhD., s ktorou sa tiež evidentne stotožňuje. Tá okrem iného nerozumie tomu, prečo sa hovorí o počtoch uzdravených, keď väčšina z pozitívne testovaných nemala žiadne príznaky a nemala sa z čoho uzdraviť. Vyšetrenie PCR je bez klinického kontextu podľa nej bezcenné. Pozitívny výsledok jediného testu je automaticky prehlásený za diagnózu a to bez toho, aby dotyčného vyšetril lekár. Česká lekárka je presvedčená, že diagnostiku infekčných ochorení nutne treba vrátiť do rúk kvalifikovaných lekárov, ktorí budú pomocné vyšetrenia indikovať a ich výsledky interpretovať na základe príznakov u pacienta a výsledkov ostatných laboratórnych vyšetrení. Je najvyšší čas prestať mrhať drahými PCR testami v neindikovaných prípadoch a je najvyšší čas protestovať proti testovaniu bezpríznakových jedincov, myslí si MUDr. Hana Zelená, PhD. a rovnako tak aj MUDr. Fischer.

Ten okrem toho, ako už niekoľkí lekári pred ním, upozorňuje na nespoľahlivosť PCR testov. Tvrdí, že tieto testy neboli nikdy seriózne pretestované a nikdy neboli určené pre diagnostiku; iba pre výskum. Pozitívny test neznamená automaticky aktívne ochorenie a preto toto by nemal byť dôvodom pre sociálne opatrenia. Tie sa však v súčasnosti ale zakladajú práve na týchto, nespoľahlivých testoch.

Svoj status na Facebooku uzatvára MUDr. Fischer rezolútnym „POĎME DISKUTOVAŤ, ALE ODBORNE A PROFESIONÁLNE!“ 

Prof. MUDr. Viliam Fischer CSc. FICS je známy slovenský kardiochirurg, realizátor 1. úspešnej transplantácie srdca na Slovensku a nositeľ najvyššieho štátneho vyznamenania „Rad Ľudovíta Štúra 1. stupňa“.


Profesor Krčméry „naložil“ Slovákom: Úspech máte vo svojich rukách!
Počet nakazených smeruje k tisícke denne, čo je jasný dôkaz, že druhá vlna pandémie u nás udrela plnou silou. Expert na tropickú medicínu, profesor Vladimír Krčméry na jej príchod upozorňoval už v lete, mnohí to ale považovali za zbytočné... Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.