Bezprecedentný nárast počtu prípadov v Anglicku o 15 000, bol „nájdený a opravený“
07 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Úrady v Anglicku tvrdia, že technické zlyhanie, ktoré viedlo k bezprecedentnému nárastu prípadov koronavírusov objavujúcich sa v systémoch NHS, bolo opravené a pravdepodobne sa nebude opakovať, informuje portál RT.


"Problém bol nájdený a opravený a som si istá, že sa okamžite zavedú zmeny, aby sa tento problém už nezopakoval," uviedla v pondelok ráno ministerka práce a dôchodkov Therese Coffeyová po prudkom nedeľnom náraste prípadov o rekordných 22 961.

„Som si istá, že PHE (Anglické verejné zdravie) nedovolí, aby sa tento problém opakoval,“ dodala ministerka práce Coffeyová.

Úrady tvrdili, že technická závada spôsobila oneskorenie prenosu asi 15 841 výsledkov testov do vládnych systémov vrátane systémov sledovania kontaktov Národnej zdravotnej služby (NHS).

Pacient s Covidom prepustený z nemocnice po 149 dňoch
Anil Patel (63) z Chadwell Heath mesiace bojoval o život na jednotke intenzívnej starostlivosti a varoval tých, ktorí obmedzenia neberú vážne, aby si to rozmysleli, informuje portál Mirror. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


„Plne chápeme obavy, ktoré to môže spôsobiť, a v súčasnosti boli zavedené ďalšie robustné opatrenia,“ uviedol dočasný výkonný riaditeľ spoločnosti PHE Michael Brodie a dodal, že všetci testovaní dostali výsledky včas a tým, ktorí boli pozitívni, bolo povedané, aby sa izolovali.

Tento incident predstavuje ďalší neúspech z dlhého zoznamu prešľapov vlády premiéra Borisa Johnsona pri riešení pandémie Covid-19, a to aj napriek sľubom systému testovania a sledovania, ktorý bude „svetový“.

Maduro poďakoval Rusku, pretože Venezuela dostala prvú várku ruskej vakcíny proti Covid-19 (VIDEO)
Rusko dodalo prvú dávku svojej vakcíny proti Covid-19 do Venezuely, čím sa stala prvou latinskoamerickou krajinou, ktorá sa zúčastní na klinických testovaniach vakcíny Sputnik V, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Marek Molnár