ŠKANDÁL! Tajná služba USA zverejnila súčasný scenár udalostí okolo Ruska už pred rokom
06 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Všetky konflikty pozdĺž hraníc Ruska boli naplánované už pred rokom - poradca ministra obrany Ruskej federácie má dôkazy.


Ukazuje sa, že nepokoje v Bielorusku, konflikt v Náhornom Karabachu a revolúcie v Strednej Ázii boli pripravené vopred. Tvrdí to neoficiálna webová stránka poradcu ministra obrany Ruska Andreja Ilnického . Je tu však dôkaz o tom, ako USA našli spôsob, ako oslabiť Rusko bez napadnutia jeho hraníc. Informuje kp.ru.

Ukazuje sa, že nepokoje v Bielorusku, konflikt v Náhornom Karabachu a revolúcia v Strednej Ázii boli pripravené vopred. Všetky tieto plány amerických spravodajských služieb odzneli v správe spravodajského a analytického centra RAND (hlavnej expertnej skupiny, ktorá rozvíja zahraničnú politiku a bezpečnostnú stratégiu USA) s názvom „Napäté a nevyvážené Rusko. Posúdenie možností vplyvu “ už v lete 2019.

V dokumente sú uvedené tieto priority pre USA: Dodávať vysokoúčinné zbrane na Ukrajinu, podporovať militantov v Sýrii, meniť režimy v Bielorusku, Arménsku a Azerbajdžane, dosiahnuť politické rozdelenie v krajinách strednej Ázie a potom izolovať Podnestersko.

Trump vyzval šéfa kongresového výboru pre tajné služby na odstúpenie
Americký prezident Donald Trump vyzval vo štvrtok predsedu výboru pre kontrolu tajných služieb Snemovne reprezentantov USA Adama Schiffa, aby odstúpil. Informovala o to agentúra DPA. Čítať ďalej
28 | 03 | 2019 | tasr


Všetko ide podľa plánu načrtnutého už v roku 2019 v USA.

“Účelom takejto hybridnej vojny je vyčerpať nepriateľský štát všetkými dostupnými metódami - podkopať jeho ekonomiku a politickú stabilitu, ovplyvniť morálku obyvateľstva, znížiť vôľu vzdorovať a nakoniec ovplyvniť elity, a potom donútiť krajinu kapitulovať. Kvôli účinnosti takýchto hybridných útokov sa hľadajú najzraniteľnejšie miesta, na ktoré je nasmerovaný hrot útoku. Takáto vojna zástupcov alebo hybridná vojna medzi Západom a Ruskom už prebieha. Jej cieľom je rozobrať ruský štát na drobné a zmeniť ho na zlyhávajúcu štruktúru, akou je dnes Ukrajina,” píše Andrej Ilnický.

Čo z poznania takejto stratégie vyplýva pre Rusko?

“V obrane nemožno vyhrať vojnu vrátane hybridnej. Musíte sa sústrediť a ísť do útoku. V útoku na dobytie našej budúcnosti ... A čo je najdôležitejšie, naša sila je v pravde, ktorou prekonáme všetky ťažkosti a výzvy na ceste k cieľom, ktoré si stanovíme, bez ohľadu na to, ako veľmi sa nás snažia vykoľajiť americkí stratégovia z RAND-u a ich európski vazali” - píše poradca ministra obrany Ruska.

Trump povedal, že tajné služby sa mýlia ohľadom hrozieb zo strany Iránu
Americký prezident Donald Trump v stredu vyhlásil, že americké tajné služby sú "naivné" a "mýlia sa" v súvislosti so svojimi tvrdeniami ohľadom hrozby zo strany Iránu. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
30 | 01 | 2019 | tasr