Podomácky vyrobená bomba bola nájdená vo vlaku v Nemecku
04 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Polícia v nemeckom Kolíne nad Rýnom začala vyšetrovanie po tom, čo v noci počas rutinného čistenia v regionálnom vlaku bolo objavené podomácky vyrobené výbušné zariadenie, informuje portál RT.


Čistič z kolínskeho depa Deutzerfeld narazil v piatok večer podľa domácich médií na domácu bombu ukrytú v krabici v jednom z regionálnych vlakov. Improvizované výbušné zariadenie sa našlo vo vagóne vlaku, ktorý do mesta dorazil začiatkom toho dňa zo susedného mesta Gummersbach, ktoré sa nachádzalo asi 50 kilometrov od Kolína nad Rýnom.

Polícia a posádka na odstránenie výbušnín, ktorí okamžite prišli na miesto, opísali bombu ako „nekonvenčné výbušné zariadenie“.

Zariadenie pozostávalo z poistky priviazanej k ohňostroju a nádoby s čiernym práškom, ako aj z klincov a skrutiek. Policajnému útvaru špeciálnych síl sa ho podarilo zneškodniť na mieste a pri udalosti sa nikto nezranil.

Ruská FSB zadržala jadrového vedca, ktorý je podozrivý z prezrádzania tajných technológií a štátnych tajomstiev
Ruský fyzik je obvinený z prezrádzania štátnych tajomstiev po tom, čo vykonával výskum vo fyzikálnom laboratóriu v Číne, pričom kvôli bezpečnostným opatreniam spojeným s Covid-19 sa tam nemohol vrátiť, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Polícia varovala, že bomba môže spôsobiť vážne škody a tiež „vážnejšie“ zranenia, ak by explodovala s cestujúcimi vo vozni. Okolnosti incidentu stále zostávajú do značnej miery neznáme. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že by mohlo ísť o zmarený teroristický útok pravicových extrémistov alebo islamistov.

Polícia tiež nevylúčila, že bomba mohla byť použitá len ako hrozba alebo ako prostriedok vydierania. Nie je tiež jasné, či potenciálni páchatelia nechali bombu vo vlakovom oddelení vopred, aby ho odpálili v Deň nemeckej jednoty, ktorý sa slávi v sobotu.

Polícia doposiaľ prehľadala všetkých 27 vlakov zaparkovaných v rovnakom depe a žiada všetkých, ktorí videli „čokoľvek podozrivé“, aby sa obrátili na orgány činné v trestnom konaní.

Pohrebníctvo je ideálna sféra pre trestnú činnosť
Zbaviť sa obete trestného činu ľahké nie je. Ak nemáte "správne kontakty" na pohrebníctvo. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Ivan Brožík