Odvrátená tvár slávy Karla Gotta: „Zaplať 3 milióny, lebo ťa zabijem!“
04 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Nebol len oslavovanou hviezdou, okúsil aj tienistú stránku popularity! Napríklad keď mu neznámy vydierač kázal zložiť 3 milióny korún na odpočívadle, inak ho zlikviduje. Karel Gott (†80), od ktorého smrti uplynul rok, bol terčom vydierania. Alebo išlo o podivnú spravodajskú hru kontrarozviedky a Štátnej bezpečnosti?


Ako píše portál Ahaonline, stalo sa tak v roku 1982, keď mal 42 a svet mu ležal pri nohách. Rozhodne si neprial nechať svoje peniaze na opustenom odpočívadle a pritom sa nechávať sledovať tajnými. Ešte dnes z toho mrazí, keď si v odtajnených spisoch prečítame, koľko ľudí bolo zapojených do akcie či aký veľký arzenál aj vozový park vyslali agenti do terénu.

Prípad mala v réžii Štátna bezpečnosť (ŠtB) a rozbehla vtedy akciu ako z filmu: vrtuľníky, 30 agentov, 10 áut, radary, detailná kamufláž.

Darinka a Gott po ich duete Zvonky Štěstí: Moment, ktorým vytočila Karla!
Vôbec prvýkrát Dara Rolins (47) prehovorila o tom, čím najviac vytočila Karla Gotta (†80). V najnovšom vydaní časopisu Forbes odhalila, že ako šestnásťročná vychádzajúca hviezdička odmietla podpísať zmluvu v Nemecku, ktorú jej spevák zariadil.... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Timotej Dudka

Pod dohľadom

Avšak postupne: Karlovi Gottovi do Československej televízie prišiel list v obálke s nadpisom „Spevák Súdruh Karel Gott“. Pisateľ, ktorý sa podpísal ako Charta 82, bol údajne nahnevaný Gottovym prejavom na akcii známej ako „Anticharta“ z roku 1977, ktorá sa konala v pražskom Divadle hudby.

Vyčítal mu „kladný postoj k tomuto zriadeniu“ a požadoval 3 milióny českých korún. V opačnom prípade ho zavraždí!  Inštrukcie k odovzdaniu peňazí mal nájsť za plechovou ceduľou na parkovisku pri ceste z Prahy do Kolína.

Gott aj jeho sídlo na pražskej Bertramke boli ihneď pod permanentným dohľadom eštebákov. A rovnako tak aj spomínané odpočívadlo. Dostala ho na starosť tridsaťčlenná jednotka tajných už týždeň pred tým, než si mal spevák inštrukcie vyzdvihnúť,. Striedali sa v maringotke za nákladiakom.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/30/tazke-zaciatky-karla-gotta-%e2%80%a080-roky-ho-trapila-chudoba-podcenovanie-aj-nocna-mora-o-otcovi/
Kamufláž bola dokonalá

Vozidlo malo demontovanú prednú nápravu, aby nebudilo podozrenie, že tam tak dlho stojí. Aj výbava eštebákov bola na vtedajšiu dobu luxusná: dva vrtuľníky štartujúce z neďalekého kolínskeho letiska snímajúce parkovisko v pravidelných intervaloch, dve súpravy pre videozáznam, prístroj na nočné videnie, prijímač radarového signálu vrátane radarovej nástrahy a výkonná vysielacia stanica.

Radar mal monitorovať prípadný pohyb u kôpky kamenia, kam mali byť inštrukcie pre Slávika uložené. Spis potom uvádza aj „bežné vybavenie do akcie“, čo obnášalo desiatku osobných áut, pištole a pod.

Srdcervúca spoveď vdovy Ivany Gottovej: Nekontrolovateľný nával emócii!
Takéto rozsiahle a úprimné vyhlásenie ešte nikomu neposkytla. Až rok po smrti Karla Gotta (†80) sa vdova Ivana (44) pod návalom emócií z dokumentu Karel neudržala a všetkým poslala srdcervúce vyjadrenie o tom, čo prežívala a prežíva, píše portál... Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Timotej Dudka

A nič...

Akcia Slávik trvala od rána 17. apríla do 21:45 hodín 23. apríla. V tento vydieračmi určený deň si Gott prišiel modrým golfom na odpočívadlo pre inštrukcie v sprievode posilnenej sledovacej skupiny. Nič sa nenašlo.

Speváka policajti sledovali aj pri spiatočnej ceste a pod titulkom „zachytávanie Slávika“ si zapísali, že doma presadol do BMW, v Beroune natankoval, podpísal obsluhe plagát s fotografiou a po polnoci prešiel hranice v Rozvadove.

Výsledkom sedemdňového snaženia je štós spisov s detailnými záznamami vodičov, ktorí sa na parkovisku náhodou zastavili.

Pohár trpezlivosti pretiekol! Brad Pitt začal neľútostnú vojnu o deti
Boj o deti medzi Angelinou Jolie a Bradom Pittom naberá na obrátkach. Herec v záujme o zachovanie svojich otcovských práv vyťahuje z rukáva jedno eso za druhým. Naposledy šokoval, keď jeho právny zástupca odhalil, koho predvolal ako svedka,... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Timotej Dudka