Vodiči POZOR! Chcete prihlásiť auto? Musíte sa objednať vopred!
03 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Ak chcete prihlásiť či prehlásiť automobil, alebo na dopravnom inšpektoráte čokoľvek vybaviť, naslepo nechoďte!


Dopravné inšpektoráty síce budú vykonávať všetky evidenčné úkony, avšak len u tých, ktorí sa objednajú online pomocou elektronickej služby. Upozornil na to portál auto.pravda.sk.


S prijatím núdzového stavu na Slovensku sa mnohé zmenilo. ministerstvo vnútra napríklad prijalo viacero opatrení pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier. Opatrenia začnú platiť od pondelka 5. októbra 2020 až do odvolania.

"Dopravné inšpektoráty budú vykonávať všetky evidenčné úkony, avšak len u tých, ktorí sa objednajú online pomocou elektronickej služby. Treba rátať aj s tým, že ani po objednaní nebude mať klient vstup na dopravný inšpektorát voľný. Do budovy ho v pustia najskôr až päť minút pred potvrdeným termínom." Píše citovaný portál.

Núdzový stav zefektívni zabezpečenie ochranných prostriedkov pre nemocnice či domovy sociálnych služieb, tvrdí Mikulec
Núdzový stav zaviedla vláda pre to, aby bolo možné efektívnejšie zabezpečovať ochranné prostriedky pre nemocnice, zdravotníkov či domovy sociálnych služieb. Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | SITA


Vyhotovené osvedčenia o evidencii vozidla (malý technický preukaz) sa počas núdzového stavu nebudú doručovať na oddelenia dokladov, ale na adresu žiadateľa. Vodičské preukazy a cestovné pasy sa budú vydávať bez obmedzení.

Okresné úrady budú v plnom rozsahu zabezpečovať agendy na úseku overovania listín a osvedčovania podpisov, živnostenského podnikania, cestnej dopravy a pozemných komunikácií, katastra nehnuteľností a niekoľkých ďalších.

K dispozícii budú aj podateľne okresných úradov. Tieto pracoviská budú akceptovať podania zaslané elektronickou poštou, do troch dní je však potrebné podania doplniť listinnou podobou alebo autorizovať elektronickým podpisom. Osobné konzultácie budú možné až po dohode, okrem vyššie uvedených úsekov.

Pozor, núdzový stav vám môže skomplikovať život. Ak vám uložia pracovnú povinnosť, musíte pracovať!
Vláda Igora Matoviča vyhlásila od dnešného dňa núdzový stav. Ľudia by ale mali vedieť, že počas neho im môže byť uložená pracovná povinnosť. Kto neposlúchne, dostane pokutu. Čítať ďalej
02 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.