Súd v Nemecku potvrdil vysťahovanie seniorského páru, zaberali vraj miesto migrantom
03 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

V nemeckom Neckartailfingene sa od leta rieši vyhrotený spor medzi miestnou komunitou a seniorským párom. Podľa vedenia obce majú manželia Rothovci vypratať svoj byt a prenechať ho utečencom, ktorí si v Nemecku požiadali o azyl. Toto rozhodnutie posvätil aj súd v Nürtingene, informuje portál Expres. 


Nemecký spravodajský server Nürtinger Zeitung informoval o snahách mesta Neckartailfingen vysťahovať z obecného bytu manželský pár vo veku 76 a 73 rokov. Od súdu dostali termín do konca septembra s vyrozumením, že ich v byte nahradí skupinka migrantov.

Radnica svoje rozhodnutie obhajuje tým, že šesťizbový byt je pre dôchodcov moc veľký a oni tam zaberajú miesto potrebným. Seniori sa bránia tým, že v byte, ktorý je súčasťou starej školy, žijú už štvrť storočia.

Nelegálni migranti kradnú a znásilňujú ženy, vyhlásila Ivana Trumpová
Bývalá manželka prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa (74) Ivana Trumpová (71), rodená Zelníčková, v aktuálnom rozhovore pre britskú televíznu stanicu ITV vyhlásila, že nelegálni migranti v Amerike kradnú a znásilňujú ženy, informuje portál i... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Súd neobmäkčila ani mŕtvica, ktorú Klaus Roth prekonal minulý rok. Životná úroveň žiadateľov o azyl je podľa okresného súdu v tomto prípade dôležitejšia ako diskomfort staršieho páru.

„Keď sme dostali oznámenie o vysťahovaní, niesli sme to veľmi ťažko. Nášmu zdravotnému stavu to rozhodne neprospieva,“ prezradila miestnemu denníku seniorka, ktorá nechce svoj domov opúšťať. Vždy totiž verila, že v byte so svojím manželom zomrie.

Agentúra Bild sa za rodinou pred časom vydala, aby si vypočula ich príbeh. „Má dôchodok iba vo výške 1100 eur, ale nájom vždy platil včas. V živote už mal Klaus Roth tri mŕtvice. Napriek tomu ho starosta Gerhard Gertitschke chce vyhodiť z bytu,“ napísal denník.

Manželia dostali od obce ako náhradu dvojizbový byt, ktorý dlho odmietali, pretože pre 76-ročného muža s barlami bude obec horšie dostupná. „Cítime, že sa nás nikto nezastane. Sme na všetko úplne sami. Čo bude ďalej, to naozaj nevieme,“ uviedol muž po tom, ako súd v Stuttgarte odmietol jeho odvolanie.

Desať hodín znásilňovali maloletých chlapcov na cintoríne. Majú švédsky horor na svedomí migranti?
Niekoľkým hodinám bitia, mučenia a znásilňovania bola vo švédskom meste Solna vystavená dvojica chlapcov vo veku 15 a 17 rokov. Dvojica mužov vo veku 21 a 18 rokov ich zatiahla na cintorín, kde si na nich zatiaľ z neznámych dôvodov vybíjali zlosť... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


„Obec má k vysťahovaniu oprávnený dôvod. Byt je nevyhnutný pre plnenie verejnoprávnych úloh a povinností,“ uviedol súd.

Obecný byt s rozlohou 150 metrov štvorcových musia seniori vymeniť za byt bez funkčnej kuchyne, v ktorej chýba drez aj zbytok vybavenia. Napriek tomu si obec želá od manželského páru dvojmesačnú zálohu na nájomnom, čo v prípade šesťizbového bytu nepožadovala.



Starosta navyše odmieta s párom rokovať o pomoci pri sťahovaní. Logická námietka, že vybavenie šesťizbového bytu sa do toho dvojizbového nevojde, ho podľa miestneho denníka nijako nezaujímala.

„Nájomníci sú zodpovední za likvidáciu nábytku,“ vyhlásil starosta.

Obyvatelia už sa na úradoch vypytovali, koľko migrantov bude do uvoľneného bytu nasťahovaných, avšak zatiaľ bez konkrétnej odpovede.

Ruské ministerstvo zahraničia varuje, vzťahy medzi Moskvou a Berlínom sú zničené
Ruské ministerstvo zahraničia oznámilo kolaps vzťahov medzi Moskvou a Berlínom. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Ivan Brožík