Vítam všetky zmeny, ktoré prispejú k očiste súdnictva, tvrdí Pellegrini
30 | 09 | 2020 I TASR

Nezaradený poslanec Národnej rady SR a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini víta všetky zmeny, ktoré prispejú k očiste súdnictva. Avizuje podporu všetkým návrhom, ktoré posunú súdnictvo dopredu. Uviedol to na tlačovej konferencii v reakcii na reformu súdnictva, ktorú v stredu schválila vláda SR.


Zároveň upozornil na nebezpečenstvo súvisiace s tým, že súčasná vláda disponuje v parlamente ústavnou väčšinou. "Privítal by som, aby sa vláda arogantne nespoliehala na svoju ústavnú väčšinu," poznamenal s tým, že spolupráca naprieč politickým spektrom by dala reforme silnejší mandát.

"Ak nás pozvú do debaty, budeme otvorený a korektný partner," dodal Pellegrini, ktorý podľa jeho slov nechce vnášať do debaty o reforme emócie a politiku.

Schválená reforma, okrem iného, zahŕňa zmeny v zložení Ústavného súdu, Súdnej rady, zriadenie najvyššieho správneho súdu či previerky majetkových pomerov všetkých sudcov. Vláda SR odobrila aj ústavné zmeny, ktoré si reforma ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) vyžaduje.

Majský odmieta vydanie na Slovensko, chce dožiť v Česku
Mestský súd v Prahe rozhoduje o návrhu krajského štátneho zástupcu na vydanie právoplatne odsúdeného Jozefa Majského na výkon trestu odňatia slobody na Slovensko. Informovala o tom televízia Markíza na svojom spravodajskom webe... Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | SITA