Keď SMER podľa vás kradol, "tak máte ešte ďalších sedem miliárd oproti nám“, vytkol Fico Krajniakovi
20 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Z dialógu ministra práce Krajniaka s expremiérom Ficom v relácii RTVS O päť minút dvanásť redakcia HD vyberá...


Bývalý premiér prízvukoval potrebu sociálneho dialógu. Minister práce argumentoval, že pomoc štátu občanom, ekonomicky postihnutých pandémiou, je k dispozícii a je pripravená aj metodika na jej poskytovanie. Krajniak pripomenul, že je za rýchlu pomoc a nie obštrukcie.

Robert Fico k adresnej pomoci povedal, že „kritika prichádza aj z radov skúsených podnikateľov“ a odvolal sa na vystúpenie predsedu Klubu podnikateľov 500 Sotáka. Vláda sa podľa neho s nikým neradila a robila opatrenia od zeleného stola. „Pán minister, peňazí máte koľko chcete, to myslím vážne, viem to“ - povedal Robert Fico. „Hovoríte, že nekradnete, tak máte ešte ďalších sedem miliárd oproti nám, lebo my sme ich podľa vás ukradli“. Dodal expremiér.

„S odborármi a zamestnávateľmi som sa ja a celá vláda stretol minimálne desaťkrát“ - reagoval minister Krajniak. „Na týchto rokovaniach sú však prítomní všetci zástupcovia celej spoločnosti, vrátane živnostníkov a remeselníkov.“ Pripomenul minister práce Robertovi Ficovi.

"Je evidentné, pán minister, že ak ste niekomu najviac v tomto období pomohli, tak sú to banky, pán minister" - vytkol Robert Fico ministrovi vlády. "Dúfam, že sa tu teraz nebudeme zabíjať pre rozdielne názory" - doplnil Fico.

Fico túto vládu považuje len za epizódu v politickom živote Smeru-SD
Po dvanástich úspešných rokoch pôsobenia vo vláde Smer-SD podľa Roberta Fica odovzdal krajinu novému kabinetu s historicky najlepšími výsledkami. „Táto vládna koalícia zažije veľmi ťažké a veľmi turbulentné obdobie. Ja považujem túto vládu a túto... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR