Zlato má jednu obrovskú nevýhodu, kvôli ktorej zlyhal zlatý štandard
13 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Aj keď sa drahým kovom, najmä zlatu, v časoch turbulencií na trhu mimoriadne dobre darí, veľmi mu chýba jedna kľúčová schopnosť, ktorá by umožnila prevziať fiat meny, uviedol analytik David Lawant v ďalšej epizóde Keizer Report od portálu RT.


„Zlato má úžasné peňažné charakteristiky, ktoré si všetci uvedomujeme, pokiaľ ide o zastupiteľnosť, deliteľnosť a nedostatok,“ povedal Max Keizer Lawant z Bitwise Asset Management. "Jedna vec, ktorá zlatu veľmi chýba, je schopnosť prepravy," poznamenal Keizer.

To sa stalo pre žltý kov veľkou nevýhodou. Analytik sa domnieva, že kvôli tomu ľudia nakoniec začali prechádzať od zlatých prútov k „fiatovému systému“.



Obzvlášť existovali obrovské obavy z nedostatku fyzického zlata na trhu, keď sa pandémia Covid-19 začala šíriť po celom svete a zastavili sa rafinérie a lety.

"Myslím si, že to bol veľmi dôležitý dôvod, prečo zlyhal zlatý štandard," uviedol Lawant.

Takmer polovica Rusov nechce byť zaočkovaná a myslia si, že nebezpečenstvo koronavírusu je prehnané
Podľa novej štúdie Moskovskej ekonomickej vysokej školy (HSE) len necelá polovica (45,6 percenta) opýtaných Rusov nechce byť očkovaných proti koronavírusu bez ohľadu na to, odkiaľ vakcína pochádza, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Marek Molnár