Steven Seagal vyzýva na záchranu ekosystému jazera Bajkal
13 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Podľa Seagalovho názoru by trest za znečistenie jazera mal byť zahrnutý v trestnom zákonníku Ruskej federácie.


Hollywoodsky herec, režisér a majster bojových umení Steven Seagal stojí na čele ruského ekologického projektu Za pravdu. Má v úmysle venovať sa ochrane Bajkalského jazera a usilovať sa o zavedenie trestu za znečistenie jazera v Trestnom zákonníku Ruskej federácie. Viac píše portál tass.com.

“Myslím si, že je to jeden z veľkých klenotov našej planéty,“ povedal herec v online konferencii TASS na adresu jazera Bajkal. Vyjadril znepokojenie nad tým, že „ľudia nelegálne skladujú ropu, vedľajšie produkty z benzínu, ľudia tam ukladajú všetky druhy škodlivého toxického odpadu.“

Podľa ekologičky a biologičky Anny Rybalovej, koordinátorky ekologického projektu, má iniciatíva Za pravdu dlhý zoznam úloh, ktoré plánujú v rámci tohto projektu zrealizovať. "Dotkneme sa takých problémov, ako je racionálne obhospodarovanie lesov. Samozrejme, budeme zdôrazňovať a naďalej budeme zdôrazňovať problematiku tuhého domáceho odpadu. Náš projekt ekologického monitorovania už začal fungovať v jednom regióne, ale rozšírime sa to, “povedala.

Steven Seagal pricestoval na Krym, privítali ho ako štátnu návštevu
Na Krym pricestovala hollywoodska hviezda Steven Seagal, napísal na sociálnej sieti šéf regiónu Sergej Aksjonov . Správu zverejnil portál tass.com. Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


"Snažím sa pomáhať životnému prostrediu, to je niečo, čomu sa venujem od veľmi mladého veku. Som jediný herec, o ktorom viem, že nakrútil dva významné environmentálne filmy, Fire Down Below a On Deadly Ground, pretože filmy sú spôsob, ako skutočne, skutočne vzdelávať celú populáciu na svete, pretože každý, takmer každý, pozerá filmy, “uviedol herec.

„Teraz s pandémiou a všetkým, čo sa deje, sa mnohí spoliehajú na online informácie, alebo na počítače alebo televíziu doma. A preto si myslím, že toto médium, o ktorom teraz hovorím, je niečo, na čo sa budem spoliehať v prvom rade. Ľudia na celom svete môžu vidieť a počuť naše posolstvo, aby sme pomohli a skutočne prispeli k zmene, “zdôraznil herec .

Dodal, že jedným z cieľov projektu je sprísnenie trestnoprávnej zodpovednosti za znečistenie Bajkalu. Podľa neho by malo ísť o skutočné uväznenie, ktoré bude prerokované s prokuratúrou.

Hollywoodska legenda Steven Seagal predviedol svoje majstrovské umenie v Aikide proti profesionálnemu zápasníkovi MMA
Hollywoodska hviezda Steven Seagal predviedla v piatok niektoré zo svojich slávnych bojových schopností v Moskve, kedy účastníkom odovzdal cenu za majstrovskú triedu v Aikido vrátane zápasníka v MMA Alexandra Emelianenka v ťažkej váhe. Informoval... Čítať ďalej
12 | 10 | 2019