Najstarší hipsteri na svete majú dávno po osemdesiatke
13 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Instagram je určený len pre mladých ľudí s krásnymi udržiavanými postavami? Robíte si “srandu”? Sociálne siete objavili aj seniori. Ponúkame výber najzábavnejších „granfluencerov“.


„V 66 rokoch, vtedy sa začína internet, v 66 rokoch sa na tom bavíte,“ spieval Udo Jürgens pred mnohými rokmi. Internet však zjavne prerazil aj v generácii nad 60 rokov, pandémia k tomu len prispela. Najskôr prostredníctvom videohovorov chceli vidieť a počuť svoje vnúčatá. Teraz si tí starší posielajú smajlíky a všelijaké vtipné mačacie videá, a aha - už dobyli internet. Napríklad na Instagrame sa seniori bavia naozaj nadšene - píše portál sueddeutsche.de.

Majitelia kreatívnych práčovní: Hsu Sho-Er, 84 rokov, a Chang Wan-Ji, 83 rokov.
 (Foto: Instagram @wantshowasyoung)


Hsu Sho-Er (84) a Chang Wan-Ji (83), sú majitelia práčovne v taiwanskom Tchaj-wane, prezentujú modely vyrobené z bazárového oblečenia. Čo iné sa od nich môžu mladší influenceri naučiť? Ako skutočne udržateľná móda funguje - a partnerský vzhľad vyzerá naozaj super.

A text, ktorý mal najväčší úspech? „Zdá sa, že sme dospeli k záveru, že keď si zakrýva plešatú hlavu, Wan-Ji vyzerá mladšie a Sho-Er nemá momentálne nič, čo by si nemohla obliecť!“ Mladší náprotivok? Beckhamovci, keby mali viac odvahy na takú farebnosť.

Parížske múzeum odmietlo povoliť vstup žene v minišatičkách
Musée d’Orsay, domov niektorých z najslávnejších svetových aktov, sa ospravedlňuje za odmietnutie návštevníka Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Mário Martinka


„Najstarší berlínsky hipster“: Günther Krabbenhöft. Günther Krabbenhöft na Audi Ascot Race Day 2019 na závodisku Neue Bult Hannover Langenh. (Foto: @ g.krabbenhoft Instagram)


Kto zverejňuje príspevky? Bývalý šéfkuchár menom Günther Krabbenhöft (75), ktorý vynikal tým, že tancoval v berlínskych módnych kluboch. Často s vestou, motýlikom a tvrdiakom, vždy úhľadne oblečený. Odvtedy ho rôzne médiá označujú ako „najstaršieho berlínskeho hipstera“. Čo sa od neho môžu mladší influenceri naučiť? Štýl nestarne. Štýl dozrieva. Najlepšia hláška „Mladí ľudia sa budú hanbiť za to, ako sú dnes oblečení.“ Mladší náprotivok? Potomok predsedu vlády Joe Laschet.

Portál sueddeutsce.de ponúka celú plejádu telom starších, no duchom ešte stále tínedžerov a ich portréty a hlášky na Instagrame. Je to dôkaz, že vek je naozaj iba číslo a nič iné.

Slovenskí dôchodcovia majú najvyššie výdavky na bývanie a potraviny v únii
Slovenskí dôchodcovia majú v rámci 27 krajín Európskej únie najvyššie výdavky na bývanie a potraviny. Na tieto položky minú až 57 percent z celkových mesačných výdavkov. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | SITA