Predsedom SNS ostáva aj po sobotnom sneme Danko
12 | 09 | 2020 I TASR

Predsedom mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) naďalej zostáva Andrej Danko.


V sobotu o tom na sneme strany v Liptovskom Mikuláši rozhodli jeho delegáti. Pre TASR to potvrdila riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová. Danko porazil vo voľbách Antona Hrnka.

Kandidátov na funkciu predsedu strany mohli podľa tlačového oddelenia SNS nominovať krajské rady. Danko svoju opätovnú kandidatúru potvrdil minulý týždeň.

Krajmer na slobode. Vyšetrovateľ nevzniesol voči nemu ani obvinenie
Bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera prepustil policajný vyšetrovateľ na slobodu. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová s tým, že pominuli dôvody jeho... Čítať ďalej
12 | 09 | 2020 | redakcia, tasr


Protikandidát súčasného šéfa SNS Hrnko ešte v júli odkázal Dankovi, že na čele s ním strana skončí. Nevidel preto inú cestu pre SNS ako zmenu vedenia. Cez leto Hrnko hovoril, že za predsedu preferuje bývalého poslanca parlamentu Radovana Baláža, ten napokon nekandidoval.

SNS získala vo februárových parlamentných voľbách 3,16 percenta platných hlasov a nedostala sa do Národnej rady SR. V minulom volebnom období bola súčasťou vládnej koalície.